accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Frissítsük fel a szálas virág dekorációt műnövényekkel!

utazomajom /

A természet szépsége mindenkit megigéz, ám a pompázó virágokat a kedvezőtlen időjárás, a növények virágzási ideje miatt nem mindig tudjuk élvezni. A modern technológia és a kreativitás lehetővé tette, hogy a szaküzletekben lenyűgöző művirágokat szerezzünk be, melyek élethűen másolják az eredeti növényeket.

A szálas virágok valósághű utánzatai a tavasz és nyár üde hangulatát idézik, bármely dekoráció praktikus és időtálló elemei lehetnek. A művirágokat forgalmazó Prauda-Dekor Kft. tavaszi, nyári szálas virág kínálata változatos, a hatalmas napraforgófejek és szegfűk mellett a sűrű, tömött virágszirmokból álló barackvirág ágak itt egyaránt megtalálhatóak. Az általában több ágú és virágfejjel készült műnövények kiválóan alkalmasak az eredeti virágok közé helyezve vagy önállóan vázába téve.

A művirágok története

Évszázadokra nyúlik vissza a valósághű műnövények gyártása és felhasználása, hiszen már az ókori Kínában készültek papír- és selyemvirágok. Európában a művirágok megjelenése és tömeges gyártása csak a XVIII. században kezdődött meg, amikor egy francia cég porcelánból kezdett valósághű virágokat készíteni.

Később a technológia továbbfejlődött, új anyagok használatával a középosztály számára is elérhetővé váltak a virágok. Napjainkban a gumiból, selyemből, latexből és műanyagból készült termékek tökéletesen alkalmasak a díszítésre. A művészi megközelítés és a valósághűség összeolvadása révén szinte műalkotások születhetnek, melyeket első pillantásra nehéz megkülönböztetni az élő növényektől.

A művirág dekoráció előnyei

A legnagyobb előny, mely miatt a lakberendezők, rendezvényszervezők és a háziasszonyok használják a művirágokat az, hogy évszaktól és virágzási periódustól függetlenül csodálhatjuk kedvenc növényeinket.

A csodás színkavalkád sosem hervad el, könnyen karbantartható, hiszen elegendő időnként portörlővel vagy nedves ruhával áttörölni az utánzatokat. A pollenallergiában szenvedők számára is igazi megváltás lehet a művirágokkal dekorált helyiségbe lépni, hiszen nem kell attól tartaniuk, hogy betegségük kiújul.

Felhasználási lehetőségeik

A szálas művirágokat leggyakrabban vázába vagy csokorba tudjuk összerendezni. Mivel tökéletesen utánozzák az eredeti virágokat, így akár a valódi növényekkel együtt is alkalmasak a díszítésre. Olyan különleges virágokat is egyszerűen beszerezhetünk, mint például a liziantusz, mely mutatós virág és hazánkban egynyári növényként csak a nyári hónapokban juthatunk hozzá az élő verziójához.

A valódi barackvirág, mint a tavasz hírnöke, szintén behatárolt időszakban szerezhető be, így a mű változata kedvelt dekorációs elem. A több ágú, dús virágzattal rendelkező barackág például számtalan, műanyag szárára erősített, fehér vagy rózsaszín virágfejjel készül.

A művirágok realisztikus megjelenésükkel és változatos formáikkal, színeikkel sok lehetőséget kínálnak a dekoráció terén, csak a képzeletünk szabhat határt.

Ajánlatok