accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Görögország május 14-től fogadja a külföldi turistákat

utazomajom /

A Görög Turisztikai Minisztérium bejelentette, hogy készen állnak arra, hogy május 14-től ismét fogadja a nemzetközi turistákat. “Görögország elkészült a 2021 nyarát szabályozó protokollal.” – jelentette be Harry Theocharis miniszter.

A szabályozás a következőképpen néz ki. Az országba azok a látogatók léphetnek be, akik megkapták a COVID-19 oltást (nem részletezte, hogy elfogadják-e az orosz és a kínai vakcinákat is), korábban átestek a víruson és rendelkeznek antitesttel, vagy pedig negatív koronavírus tesztet tudnak felmutatni a határon.

Görögországban jelenleg még komoly korlátozások vannak vannak érvényben. A helyiek a lakóhelyüket engedély nélkül csak két kilométeres körzetben hagyhatják el. Védekezésképpen tömeges oltásba kezdtek, Magyarországhoz hasonlóan bőven a világ és az európai átlag felett vannak. A miniszter úgy látja, hogy az intézkedések május közepére lehetővé teszik, hogy fokozatosan elinduljon a turizmus.

A görögök jelentős bevételre tesznek szert a turizmusból, minden ötödik lakos ebben a szektorban dolgozik. Mivel náluk a szezon május közepétől szeptember végéig tart, ésszerű döntésnek tűnik gazdasági szempontból is a nyitás.

Görögországba vágysz? Nézd meg a legújabb ajánlatainkat! Egy hetes repülős utazás már 50.000 Ft-tól!

Ajánlatok