accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Gyerek quadot és crossmotort csak profiktól érdemes vásárolni!

utazomajom /

Manapság egyre nagyobb figyelem hárul az extrém sportokra, leginkább arra a területre, ahol már viszonylag korán, akár 5-6 évesen is elkezdhetik a gyerekek a száguldozást. Ilyen például a quadozás és a crossmotorozás is, ami tökéletes kikapcsolódást biztosít a legkisebbeknek is, sőt akár az egész család együtt szelheti a dombokat.

Kikapcsolódás az egész családnak

Szerencsére ma már egy gyerek motor beszerzése igazán gyerekjáték, köszönhetően az olyan oldalaknak, mint a Szigetmotor. Fontos, hogy mindig a megfelelő helyen vásároljunk, mert bár igaz, hogy akár mi saját magunk is böngészhetünk valamelyik külföldi, akár távol-keleti oldalon, viszont ott könnyen beleszaladhatunk rossz minőségű termékekbe, valamint a szakértőktől sem tudunk segítséget vagy tanácsot kérni.

A quadozás és a crossmotorozás ma már egyaránt felnőtteknek és gyerekeknek is elérhető, sőt nem ritka, amikor egy egész család bevásárol 4-5 ilyen eszközből, hogy aztán együtt tudjanak száguldozni.

Egyáltalán mi az a gyerek quad és crossmotor?

A crossmotor esetében könnyű a dolgunk: tulajdonképpen ezek a felnőtt modellek kisebb változatai, amelyek ránézésre is hasonlítanak a “nagytestvérre”, csupán teljesítményben tapasztalható különbség.

A quad már más kérdés, mivel itt érdemes azt is tisztázni, hogy egyáltalán mi ez a jármű: egy négykerekű kerékpár, amit szintén egy szarvkormánnyal irányítunk, de kettő helyett négy kerékkel, így az egész jármű stabilabb és biztonságosabb.

Általában ATV-ként is szokták emlegetni, ami a ‘All-Terrain Vehicle’ (terepjáró) rövidítése. Ez azt jelenti, hogy a jármű bármilyen terepen használható. A quadok sokféle lehetőséget kínálnak, és nem csupán felnőttek számára készültek, valamint vannak benzines és elektromos gyermekjárművek is.

Természetesen a gyártók figyelembe veszik a felhasználó életkorát, és ennek megfelelően tervezik meg járműveiket, valamint a sebességet. A quadokat könnyű vezetni és megszelídíteni, így a gyerekek minden alkalommal felejthetetlen élményben részesülhetnek, a crossmotor ennél már egy fokkal vadabb “jószág”.

A gyermekeknek szánt járművek előnyei

Az első és legnagyobb előny, hogy a quadokat és crossmotorokat csak a szabadban lehet használni. Ha a gyermek sok időt tölt bent a számítógép vagy az okostelefon előtt, akkor ez az ideális eszköz arra, hogy kicsaljuk a szobából.

Ezek a járgányok minden gyereket érdekelni fognak, és egyszerűen nem lehet kibírni, hogy ne próbálják ki őket, szinte le sem lehet őket szedni róluk. Ezekkel a járművekkel a vezetés alapjait is könnyen el lehet sajátítani, így mindenki értékes tapasztalatokat szerezhet a használat során.

Nem veszélyesebbek, mint a játszótéri csúszdák vagy hinták. Amíg az alapvető szabályokat betartják és védőfelszerelést viselnek, addig nincs probléma. Sőt, még elektromos modellek is elérhetőek, amelyek csendesebbek és teljesen környezetbarátak.

Ajánlatok