accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hajós társaságok COVID-követelményei

utazomajom /

Még mindig tart egyes országokban a COVID okozta őrület hatása és elővigyázatosságból még mindig szükség van maszk viselésre, vagy pedig előzetesen PCR-tesztelésre, netalántán az oltásról szóló igazolásra. Sokszor nehéz eligazodni a követelményeken (főleg kisgyerekes családok esetén, ahol nem egyértelmű, hogy mekkora gyerektől mit várnak el, stb.), de mindig érdemes kiutazás előtt a legfrissebb információk után nézni. Különösen igaz ez a hajós körutazások esetén, hiszen ott a nyaralás legnagyobb részében az emberek “össze vannak zárva”.

A travelagewest.com összeszedte, hogy jelenleg (2023.02.15.) mely óceánjárókon és melyik folyami hajókon milyen követelmények vannak. Nincs a hajózásan egységes előírás, így az egyes társaságok COVID-19-politikája eltérő.

AmaWaterways

Sem az oltást és a maszkot sem nem írja elő a hajótársaság, azonban a vendégek a felelősek azért, hogy megfeleljenek az egyes kikötői országok belépési követelményeinek, így érdemes a kiszállási helyek előírásainak is utánanézni.

American Cruise Lines és Pearl Seas Cruises

Sem az American Cruise Lines, sem a vállalati unokatestvér, a Pearl Seas Cruises nem kér a körút előtt egészségügyi információkat vagy oltási igazolást és a fedélzeten sem kell maszkot viselni.

American Queen Voyages

Korábban American Queen Steamboat Company és Victory Cruise Lines nem igényel körutazás előtti tesztelést vagy védőoltásokat.A fedélzeten tartózkodó vendégek és személyzet számára az arc eltakarása nem kötelező, de a tüneteket mutató vendégeknek és a COVID-19-teszt eredményére váró személyzetnek maszk viselése kötelező.

Atlas Ocean Voyages

Az Atlas Ocean Voyages már nem tesz említést az oltással, a teszteléssel és a maszkokkal kapcsolatos követelményekről.

Aurora Expeditions

A társaság frissítette egészségügyi programját, és a vendégektől és a személyzettől emlékeztető oltással egybekötött igazolást kér. Ezenkívül szükség van a körutazás előtti negatív teszteredményre, vagy PCR-re három nappal a beszállás előtt, vagy antigénre két nappal azelőtt.

Avalon Waterways

2023. március 1-től az Avalon Waterways nem követeli meg vendégei számára az oltási igazolást, addig azonban még szükség lehet rá.

Azamara

2022. december 1-től az Azamarával utazó vendégeknek már nem kell COVID-19 oltással rendelkezni az Egyesült Államokban vagy Európában induló és végződő hajózásokon. Minden más körutazáshoz további értesítésig szükség van az első oltás igazolására és az emlékeztető oltásra. 2022. július 25-től a vonalon már nincs szükség körutazás előtti tesztelésre, hacsak a célállomás nem írja elő.

Carnival Cruise Line

A Carnival Cruise Line 16 napnál rövidebb hajózásaihoz a továbbiakban nem kell oltási igazolás vagy előzetes teszt. Csak a 16 éjszakás vagy hosszabb hajóutak esetén lehet előírni, hogy a felnőtt vendégek oltási igazolással rendelkezzenek (vagy minden utast teszteljenek).

Celebrity Cruises

A vendégeknek többé nem kell oltás vagy teszt a Celebrity Cruises vitorlázásához. Jelenleg a körutazás előtti tesztelés csak a Celebrity egészségügyi és biztonsági oldalán felsorolt néhány úticélra kötelező. Az arcmaszk nem kötelező.

Cunard Line

A Cunard Line fedélzetén tartózkodó, 18 év feletti vendégeknek oltással kell rendelkezniük, valamint COVID-tesztelést is előírnak, amit a hajózást követő három napon belül el kell végezni. Az 5 éves és annál idősebb gyermekeket nem kell beoltani vagy emlékeztetőt kapni, csak tesztelni kell. A 4 éves és annál fiatalabb gyermekeket nem kell beoltani, emlékeztetőt kapni és nem kell tesztelni. A maszk használata javasolt, de nem kötelező a legtöbb utazáson, kivéve az egészségügyi központban, ahol továbbra is kötelező.

Disney Cruise Line

A Disney Cruise Line már nem igényel oltást vagy körutazás előtti tesztet az Egyesült Államokból és Puerto Ricóból induló hajók esetében.

Hapag-Lloyd

A vendégeknek egészségügyi kérdőívet kell kitölteniük, mielőtt a Hapag-Lloyddal utaznának, valamint igazolniuk kell a teljes oltást (első és emlékeztető) és negatív teszteredménnyel kell rendelkezni. 2023 májusától a vonal fokozatosan megszünteti az oltási követelményeket, valamint a tesztelést, amint flottája visszatér Európába.

Holland America Line

A legtöbb Holland America Line utazáson a vendégeknek többé nem kell oltási igazolást bemutatni vagy tesztelniük, kivéve azokat az úti célokat, ahol a szabályozás eltérő. A maszkviselés opcionális.

Lindblad Expeditions – National Geographic

2022. szeptember 1-jétől a Lindblad Expeditions 4 évnél idősebb utasainak oltási igazolással kell rendelkezni és az emlékeztető oltás javasolt, de már nem kötelező, kivéve a hosszabb utakon. Már nincs szükség maszk használatára a fedélzeten. 2022. október 1-jétől a vendégeknek sem a körút előtt, sem a beszálláskor nem kell tesztelniük, kivéve az eltérő úti célokat.

MSC Cruises

Az MSC Cruises-zal utazó vendégeknek többé nem kell oltás vagy teszt az Egyesült Államokból induló hajók többségén. Az Egyesült Államokon kívüli hajókon csak a be nem oltott utasoknak kell tesztelniük.cAz Egyesült Államok kikötőiből induló hajókon a maszk viselése és a távolságtartás nem kötelező.

Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises és Regent Seven Seas Cruises

A Norwegian Cruise Line Holdings márkái mostantól minden utazót szívesen látnak, függetlenül az oltottság állapotától, és többé nincs szükségük sem tesztelésre, sem maszkviselésre, kivéve, ha bármely látogatott úti cél megköveteli.

Princess Cruises

A legtöbb Princess Cruises hajójáraton való utazáshoz a vendégeknek többé nem kell beoltatniuk magukat vagy tesztelniük, kivéve bizonyos utakat, ahol ez elvárt. Az arcmaszk használata javasolt, de nem kötelező a helyszínek többségén, bár bizonyos helyszíneken vagy helyzetekben kötelező lehet.

Ponant

A Ponant vitorlás társaság követelményei előírják, hogy minden 12 éves és annál idősebb utast teljes körűen be kell oltani (bizonyos esetekben az emlékeztetőt is), de a tesztelés már nem szükséges. A COVID-19 betegségből való felépülés bizonyos esetekben helyettesítheti az oltások igazolását. Maszk használata javasolt, de már nem kötelező.

Paul Gauguin Cruises

A Paul Gauguin Cruises Honoluluból, Los Angelesből, San Franciscóból, Seattle-ből, Noumeából és Aucklandből Francia Polinéziába induló hajóin már nincs szükség a beoltott utazók COVID-19-tesztjére, de oltásokra és emlékeztető oltásra (bizonyos esetekben) továbbra is szükség van 12 éves és idősebb vendégek számára. A COVID-19-ből való felépülés bizonyos esetekben helyettesítheti az oltási igazolást.

Riviéra River Cruises

A Riviera River Cruises szerint az európai utazásokhoz nincs szükség védőoltásra.

Royal Caribbean International

A vendégeknek többé nem kell oltás vagy teszt, hogy felszállhassanak a Royal Caribbean International hajóira. A fedélzeten a maszkviselés opcionálisan választható.

Seabourn Cruise Line

A Seabourn Cruise Line-nal hajózó vendégeknek a legtöbb utazáson már nem kell oltás vagy tesztet végezniük. Csak bizonyos régiókban és meghatározott útvonalakon van szükség más protokollokra és tesztelésre és az arcmaszk viselése is opcionális.

Sea Cloud Cruises

A 2023-as európai szezontól a Sea Cloud Cruises hajózásain már nincs szükség védőoltásra, viszont a beszállás előtt a Sea Cloud három hajójának bármelyikén utazó vendégeknek COVID-19 antigéntesztet kell végezniük a beszállást követő 48 órán belül. Maszkviselés és szociális távolságtartás nem kötelező.

SeaDream Yacht Club

A SeaDream Yacht Club többé nem követeli meg a vendégektől, hogy a oltottak legyenek, vagy COVID-19-tesztet végezzenek. A konkrét helyi követelmények azonban a meglátogatott úti céloktól függően eltérőek lehetnek. A személyzet minden tagja azonban teljes körűen beoltott, és a vendégeket is bátorítják az oltásra.

Scenic Luxury Cruises & Tours és az Emerald Cruises

A Scenic Luxury Cruises & Tours és az Emerald Cruises 2023. március 1-jétől nem igényelnek védőoltásokat vagy teszteket. Minden vendég köteles betartani azonban a kormányzati előírásokat, beleértve a maszkviselést is, hogy utazása során beléphessen az útvonalán szereplő országokba.

Silversea Cruises

2022. szeptember 5-től a Silversea Cruises már nem követeli meg a vendégek oltását mindaddig, amíg a célország megengedi. Ezenkívül, ha a helyi szabályozás megengedi, a beoltott utasoknak többé nem kell körutazás előtti tesztet végezniük. Egyéb különleges követelmények célállomásonként a Silversea honlapján találhatók.

Star Clippers

A 2022-es téli karibi és közép-amerikai szezontól a Star Clippers már nem követeli meg az utasok COVID-19 elleni védőoltását. Csak a be nem oltott vendégeknek kell negatív tesztet (48 órán belül végzett antigénteszt vagy 72 órán belül PCR-teszt) bemutatniuk a beszálláshoz.

Tauck

A 12 éves vagy annál idősebb vendégeknek teljes oltással kell rendelkezniük, hogy a Tauck-kal utazhassanak. A 12 éven aluliak számára a védőoltás javasolt, de nem kötelező; ezeknek a kiskorúaknak (vagy azok, akiket beoltottak, de nem kaptak emlékeztetőt) az indulást megelőző három napon belül negatív PCR- vagy antigéntesztet kell bemutatniuk. Minden vendégnek be kell tartania az egészségügyi és biztonsági előírásokat, például maszkot kell viselnie, ha a helyi egészségügyi útmutatás vagy a Tauck beszállító partnerei ezt szükségessé teszik.

Uncruise Adventures

Minden UnCruise Adventures vendégnek még teljes oltással kell rendelkeznie, beleértve legalább egy emlékeztető oltást, bár 2023. április 7-től már nem lesz szükség az oltás igazolására. A fedélzeten vagy zárt terekben már nincs szükség arcmaszkra.

Uniworld Boutique River Cruises

2023-ban az Uniworld Boutique River Cruises már nem követeli meg a vendégek beoltását, csupán be kell tartaniuk az egyes meglátogatott országok belépési követelményeit. A fedélzeti nyilvános helyeken ajánlott a maszk viselése, de nem kötelező.

Viking

A nemzetközi utakra vonatkozó COVID-19 irányelvei és eljárásai értelmében a Viking megköveteli, hogy minden folyami, óceáni és expedíciós vendég rendelkezzen COVID-19 védőoltással legalább 14 nappal a beszállás előtt. Erősítő oltás ajánlott azoknak, akik erre jogosultak. A körutazás előtti tesztelésre már nincs szükség. Jelenleg a maszk használata opcionális a fedélzeten, de bizonyos időpontokban kötelező lehet a hajón, az utazás idején fennálló körülményektől függően.

Virgin Voyages

A csak felnőtteknek szóló Virgin Voyages megszüntette az összes oltási és tesztelési követelményt. A maszk viselése opcionális a fedélzeten. Bizonyos helyeken be- és kiszálláskor, valamint a shuttle buszjáratokon maszk viselésére lehet szükség.

Windstar Cruises

A Windstar Cruises megköveteli, hogy a vendégek oltással rendelkezzenek, viszont az emlékeztető oltás csak ajánlott, de nem kötelező. A legtöbb országban az utasoknak már nem kell teszteredményt bemutatni, kivéve, ha a célállomás ezt megköveteli. A vendégek nem kötelesek maszkot viselni a Windstar jachtjain.

Ajánlatok