accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Karácsonyi vásár vagy szikrázó napsütés? Lássuk, mit kínál Dubaj a járvány idején!

utazomajom /

A karácsonyi vásárok idén Budapesten elmaradnak, de egy 5 órás repülőúttal eljuthatunk oda, ahol beszerezhetünk mindent az ünnepekre. Dubaj, a megelevenedő történelem és építészeti csodák városa ismét megnyitotta kapuit és biztonságos nyaralást kínál a magyaroknak. A metropolisz számtalan intézkedést hozott a turisták egészségének védelme érdekében, így elnyerte a Biztonságos úti cél minősítést a Turisztikai Világszervezettől. Összegyűjtöttük Dubaj kihagyhatatlan látnivalóit, melyeket érdemes megtekinteni, ha a hideg télből a meleg nyárba utaznánk.

A világ legnagyobb képkerete – The Dubai Frame

A Dubai Frame nem csak egy hatalmas képkeret, de egy fontos szimbólum is, ami hídként kapcsolja össze az Emírségek gazdag múltját és impozáns jelenét. A világ legnagyobb képkerete két 150 méter magas toronyból áll, amelyeket felül egy 93 méter hosszú híd köt össze, 360 fokos kilátást biztosítva Dubaj városára. A hídról lenézve északra Dubaj történelmi és elragadó óvárosa, délre pedig a város híres, modern és impozáns felhőkarcolói láthatóak. Ha különleges családi fotóra vágyunk vagy a tökéletes selfie helyszínt keressük mindenképpen érdemes ellátogatni ide. Ráadásul az Emirates most futó akciója részeként, ha október 26. és november 9. között vásárol valaki 2020. november 1. és 2020. december 31. közötti időszakra szóló dubaji repülőjegyet, ingyenes belépőt kap a Dubai Frame épületébe.

Dubai Frame

A város egy szelete a múltból – Bur Dubaj

Amikor Dubajra gondolunk az impozáns felhőkarcolók és modernitás jut először eszünkbe, pedig a város gazdag múltra tekint vissza. A történelmet kedvelők számára érdemes megtekinteni a város egyik legrégebbi részét is, az 1900-as éveket idéző Bur Dubajt. Az Al Fahidi történelmi negyedben nyugodtan és biztonságban sétálhatunk a szűk utcákon és megcsodálhatjuk a széltornyokkal (barajeel) ellátott házikókat. A Dubaj Múzeumba betérve megismerhetjük a város történelmét, míg az óváros utcáin tradicionális termékeket, ruhákat, papucsokat vásárolhatunk, vagy akár hajózhatunk a Dubai Creek sósvízi öblében is.

 

Bur Dubai

Sivatagi kalandozás

Dubaji látogatás során kihagyhatatlan élmény a sivatagi túra és a sivatagi naplemente megtekintése. A sivatag közepére terepjárón, teve háton vagy quadon is eljuthatunk. Az igazán különleges élmény érdekében pedig a túrát követően megszállhatunk a csillagos ég alatt Bedouin-stílusú sátrakban. Romantikát kedvelő párok számára tökéletes program.

Dubai sivatag

Arany, parfüm és fűszerek mámorában – Dubaj óvárosa

Dubaj óvárosa híres az arannyal, parfümmel és fűszerrel teli piacáról, ahol különböző aromák és tradicionális finomságok illata csábítja az érzékeket. Az óváros éttermei pedig hagyományos emírségi ételeket kínálnak az idelátogató vendégek számára.

Dubai fűszerek

Hegyi kalandok – Hatta Wadi Hub

Az aktív kikapcsolódást kedvelők számára tökéletes választás a festői Hatta hegység, ahol számos sporttevékenység közül választhatnak, mint a hegyi kerékpározás vagy kajakozás, sőt, még a baltadobálást is gyakorolhatják.

Ajánlatok