accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Háromszor is újrastartolt a gép a Ciara viharciklon miatt – olvasónk élménybeszámolója

utazomajom /

Egész Európán végigsöpört a Ciara nevű viharciklon, fákat döntött ki, házakat rombolt és nem kis fennakadást okozott a légi közlekedésben is. Olvasónk személyesen átélte, amint repülőgépe az orkán ellenére többször is megpróbál landolni. Sikertelenül. Élménybeszámoló csak erős idegzetűeknek!

Megbénult a légi közlekedés

Az elmúlt napokban Magyarországon is megtapasztalhattuk a 80-100 km/h-s széllökések erejét, nem csoda, hogy a Balaton vize kibillent a medréből. Belgiumban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban a légi közlekedés is megbénult, jelenleg is járattörlésekkel és késésekkel kell számolni az időjárási viszonyok miatt. Az alábbi videón jól látszik, ahogy a Wizz Air pilótája bravúros módon landol Birminghamben, de akadt olyan járat is, amely nem tudott leszállni és visszafordult a kiindulási pontra.

 

Egy másik eset, szintén Birminghamban:

Vajon mit élnek át egy ilyen landolás alatt az utasok?

Olvasónk, Lukácsi Gergő saját bőrén tapasztalta meg a Ciara ciklon erejét, amikor a London-Memmingen Ryanair-járatával utazott.

“A leszállásig minden okés volt, turbulencia előfordult, de semmi különös.

Az első landolási próbálkozásnál a széllökések miatt majdnem odaért a földhöz a szárny, de nem történt semmi baj, a pilóta újrastartolt.

A második próbálkozásnál majdnem szétesett a gép, kb. 5-10 méterre a földtől a pilóta újra felhúzta a gépet, nem sikerült leszállni. Ekkor már sokan rosszul lettek, de pánik nem volt.

Ezután a felhők fölé szálltunk és bejelentette a pilóta, hogy máshol próbál landolni. Friedrichshafenben a gép úgy rázkódott, mintha szétesne elemeire. Itt kb. 20-30 méternél lejjebb már nem is ment, inkább felhúzta a gépet. A próbálkozás után a repülő egy tó körül fordult meg, szerintem az összes utas arra gondolt, hogy megpróbálja letenni a vízre 🙂 Sokan sírtak és ölelgették egymást, ekkor már én is féltem. Van-e elég kerozin? Meddig tudunk még repülni, ha a közelben nincs más reptér? Végül az olaszországi Bergamo lett a végállomás és fél óra utazás után biztonságosan leszálltunk.

Ha valaki -hozzánk hasonlóan- több újrastartolást átélne, ne aggódjon, lesz elég kerozin máshova átrepülni.”

Ciara viharciklon
Fotó: Lukácsi Gergő

A Ciara vihar nem mindenkinek okozott bosszúságot a levegőben sem. A British Airways gépe például rekordidő alatt tette meg a New York és London közötti utat. A Boeing akkora hátszelet kapott, a szokásosnál 80 perccel rövidebb idő alatt, mindössze 4 óra 56 perc alatt tudta le az utat. A korábbi rekord 5 óra 13 perc volt.

(A kiemelt kép illusztráció, forrás: pixabay)

Ajánlatok