accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Heti nagy bevásárlás? Járj át Belgrádba repülővel az Air Serbiával és spórolj sokat!

utazomajom /

Amikor szomszédos országokat készülünk felfedezni, általában autóval, busszal vagy vonattal tervezünk nekivágni, bízva abban, hogy az úton minden rendben lesz és az előzetesen kalkulált időn belül, biztonságban eljuthatunk úti célunkra. Ezeket a számításainkat keresztül tudja húzni egy nem várt erős forgalom, baleset, vagy az igen gyakran idegőrlő, elhúzódó határellenőrzés.

Szerencsére déli szomszédunk nemzeti légitársasága, az Air Serbia közvetlen Budapest-Belgrád útvonalon már 49,84 €/út áron foglalhatunk jegyet a heti 17 járat egyikére, amellyel 1 óra 5 perc alatt meg is érkezhetünk a szerb fővárosba, és még a határon se fognak félreállítani, vagy órákig várakoztatni. Talán nem is kifejezetten a Belgrádba történő repülés miatt lehet a magyarok számára érdekes, sokkal inkább az a közel 80 úti cél teszi attraktívvá, ahová a társaság repül.

Az 1992-ben alapított légitársaságot az Ethiad Airways tulajdonolja 49%-ban, így a Belgrádban állomásozó Air Serbiának közvetlen kapcsolata van Abu Dhabival, az Ethiad székhelyével, ahová járatai is közlekednek.

Jó a menetrend a bevásárláshoz!

Természetesen félig humorosan írtuk, de valójában ha valaki megtölti a kézipoggyászát és egy 23kg-os poggyászt a szerb fővárosban vásárolt termékekkel, biztosan tud annyit spórolni, hogy megtérüljön az utazás ára. A rengeteg járatnak köszönhetően van lehetőség teljes napra, vagy akár csak fél napra kiruccanni. A repülőtérről a 72-es közvetlen buszjárattal kevesebb, mint 1000 Ft-ért a központba utazhatunk, ahol a nevezetességek gyors meglátogatása után marad idő nagy bevásárlásra is.

Az Air Serbia előnyei

Könnyen elérhető balkáni nagyvárosok

A légitársaság Belgrádból és még két szerb városból, Nisből és Kraljevoból indít járatokat. Előnye, hogy több balkáni nagyváros is egyszerűen elérhetővé vált ezáltal, jó átszállási időkkel, ráadásul kedvező áron. Repülhetünk Tivatba vagy akár Észak-Macedónia taváról híres Ohridba is, a horvát Podgoricába, Dubrovnikba, Splitbe vagy Tiranába.

Távoli közvetlen járatok

Másik előnye, hogy olyan távoli desztinációkra repül közvetlenül, mint New York, Chicago és Tianjin.

Aki pedig a szerb fővárosba utazik, vagy éppen egy rövid megállót tervez ott, azok is számos látnivalóban gyönyörködhetnek.

Belgrádi látogatás

A Duna és a Száva összefolyásánál taláható főváros bővelkedik nevezetességekben és látnivalókban. Megéri Belgrádban eltölteni pár napot, és utána tovább indulni a kiválasztott távolabbi úti cél felé, hiszen a belváros történelmi szempontból jelentős épületei (Nándorfehérvári vár) mellett a Kalemegdán Parkot, a Nicola Tesla Múzeumot, a Jevrevomac Botanikus Kertet, vagy akár az Avala-hegyet is érdemes bejárni.

Kalemegdán, Belgrád

A város egyik legnépszerűbb látványossága a Vracsar mezején épült Szent-Száva templom, amely 134 méter magas tornyával az egyik legimpozánsabb építmény. A Száva-folyón található Ada Ciganlija sziget buja növényzettel, sűrű erdővel borított, ahol a kirándulók és sportolók is jól érezhetik magukat, hiszen a teniszezéstől kezdve, az evezésen át, akár a síelés is kipróbálható a szigeten.

Aki Belgrádban jár, mindenképpen sétáljon az ikonikus Skadarlija nevű úton, hiszen a vintage épületek hangulata mellett számos étterem és szabadtéri kávézó is megtalálható a híres, mindössze 400 méteres macskaköves utcában. A Knez Mihailova utat pedig érdemes délután felkeresni, amikor nyüzsögnek az emberek, muzsikusok és utcai mutatványosok lepik el a hangulatos sétányt.

szponzorált tartalom

Ajánlatok