accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hitel határozott idejű munkaszerződéssel?

utazomajom /

Megnézzük, hogy mekkora esélyünk van arra, hogy hitelt kapjunk határozott idejű munkaszerződéssel. Amikor igénylőként megkeressük a pénzintézetet, akkor lesznek bizonyos feltételek, amiknek meg kell feleljünk. Azonban érdemes tudni, hogy nem minden kölcsönnél azonosak a feltételek, még bankon belül sem.

Egyik hitelnél egy év folyamatos munkaviszony kell, a másiknál elég három hónap is. Az egyiknél elég a mnimálbér igazolása, a másiknál a másfélszerese kell. A különbség függ attól is, hogy milyen bankról van szó, de magától a hitel típusától is.

Határozatlan vagy határozott munkaszerződés kell?

Sajnos erre nincs egy egyértelmű válasz. Egyes pénzintézeteknél elég kéthavi bankszámlakivonat is, máshol meg csak a határozatlan munkaszerződéssel lehet benyújtani a papírokat. Érdemes jól utánajárni minden feltételnek, így ennek is, hogy tudjuk, mire lesz szükségünk az igényünk benyújtásához.

Az azért elmondható, hogy általában a bankok a határozatlan idejű munkaszerződést fogadják el. Viszont az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akik határozott idejű szerződéssel rendelkeznek. Erre pedig már reagálniuk kell a pénzintézeteknek. Ahogy változik a piac és a piaci igény, úgy változtatniuk kell nekik is, ha továbbra is szeretnének labdába rúgni. Márpedig az átrendeződő munkaerőpiac egy elég nagy szegmens, amikre érdemes lőniük.

Akkor kaphatok?

Igen, kaphatsz! Alkalmazkodnak a piachoz, ami jó hír az összes határozott idejű munkaszerződéssel rendelkező igénylőnek. Szabad a pálya a személyi kölcsönök, de egyes jelzáloghitelek esetében is. Azonban ez nem azt jelenti, hogy minden bank összes személyi kölcsönét és bármely jelzáloghitelét meg tudod igényelni. Közel sem. De azért érdemes nyitott szemmel járni, összehasonlítani a piac szereplőinél elérhető személyi kölcsönöket a Banknavigator oldalán.

Semmiképp sem mondható, hogy lehetetlen így kölcsönhöz jutni, de az kétségtelen, hogy ezzel nehezített pályán mozgunk. Már csak ezért is érdemes lehet megfontolni annak a lehetőségét, hogy szakemberhez forduljunk a keresés során.

Így lehet hiteled határozott idejű munkaszerződéssel

Nézzük a gyakorlatot! Ha nincs határozatlan idejű munkaszerződésed, akkor korábban esélyed sem volt. Most viszont már ott tartanak a bankok, hogy inkább beiktattak plusz feltételeket. Ha ezeket megugorjuk, egyenes utunk van a hitelig.

Előírhatnak több mindent is. Lehet, hogy kérni fognak a munkáltatónktól egy szándéknyilatkozatot, mely szerint szándékában áll meghosszabbítani a szerződésünket, amint lejárt. Ezzel biztosítja be magát a pénzintézet, hogy a szerződésünk végével ne szűnjön meg a biztos jövedelemforrásunk.

Meghatározhatják, hogy a kérelem benyújtásakor meddig (általában 1 év) kell még legalább fennállnia a határozott idejű munkaszerződésünknek. 6 havinál nézhetik azt is, hogy egyszer már legalább meg volt-e hosszabbítva.

Ajánlatok