accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan tanulj oroszul? 

utazomajom /

Bár manapság talán nem tartozik a legnépszerűbb nyelvek közé, még mindig sokan döntenek úgy, hogy szeretnék elsajátítani az orosz nyelvet.

Sajnos ez a nyelv nem tartozik a legkönnyebbek közé, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen megtanulni! Kellő kitartással és megfelelő felkészüléssel ugyanúgy megtanulható, mint bármely más nyelv.

Ha szeretnéd elkezdeni, de nem tudod, merre indulj, akkor hoztunk néhány hasznos tippet!

Hogyan vágj bele az orosz nyelv elsajátításába?

Ha felmerült benned, hogy szeretnél oroszul tanulni, akkor a kezdeti lépések talán okoznak némi nehézséget a számodra.

Első lépésként érdemes meghatározni, hogy miért is szeretnéd megtanulni a nyelvet. Tanulmányaidhoz szükséges? Elengedhetetlen a munkád során? Vagy egyszerűen csak szeretnél egy új hobbit? Ha megvan a célod, máris tisztábban fogsz látni, merre kell elindulnod.

Ezt követően azt kell átgondolnod, hogy milyen formában szeretnél tanulni. Egy nyelviskola keretein belül? Magántanár segítségével? Vagy otthon egyedül, az internet lehetőségeit kihasználva? Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, ezeket jó átgondolni.

Miket érdemes beszerezni?

Bár az interneten ma már számos letölthető anyag található, ezek nem helyettesíthetik teljesen a professzionális tankönyveket.

Ha oroszul kezdenél tanulni, akkor egészen biztosan szükséged lesz egy megbízható nyelvtankönyvre az Oxford Corner Könyvesboltból. Ennek segítségével már egészen az alapoktól kezdve megismerkedhetsz a legfontosabb nyelvtani szabályokkal, amelyek elengedhetetlenek a nyelvtanuláshoz.

Ezenkívül érdemes beszerezned még egy tankönyvet, egy szótárat, esetleg egy gyakorlófüzetet. Ha nyelvvizsgára, érettségire készülsz, akkor ezekhez is találhatsz kiadványokat a könyvesboltok polcain.

További hasznos tippek az orosz tanuláshoz

Ha ez még nem lenne elég, akkor van még néhány olyan tipp, amit érdemes megfogadni ahhoz, hogy könnyen elsajátíthasd az orosz nyelv alapjait:

  • Nem kell, hogy a tanulás unalmas és egyhangú legyen. Rengeteg szórakoztató módja van annak, hogy bővítsd a szókincsedet, illetve javítsd a szövegértési készségedet. Hallgass például orosz dalokat, nézz orosz sorozatokat vagy filmeket, olvass magazinokat, könyveket, blogokat!
  • Minél többet gyakorlod a nyelvet, annál jobb leszel benne. Keress ehhez gyakorló partnert! Az interneten már számos olyan csoport van, ahol kereshetsz külföldi levelezőtársakat, de ha van rá lehetőséged, akkor érdemes személyesen is minél többet csevegni ezen a nyelven.
  • Ne hagyd, hogy bármi eltántorítson! Bár az orosz nem tartozik a legkönnyebben elsajátítható nyelvek közé, ez nem azt jelenti, hogy képtelenség megtanulni. Légy türelmes magaddal szemben!

Ha tehát már egy ideje fontolgatod, hogy belevágsz az orosz tanulásba, akkor a felsorolt tippek segíthetnek, hogy könnyebben boldogulj.

Ajánlatok