accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hová utazzunk, ha végre lecseng a járvány?

utazomajom /

Sajnos az elmúlt időszakban a koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi helyzet mindenki életét átrendezte. Munkahelyek, iskolák zártak be, így bírva otthonmaradásra a világ lakosságát. Napi rutinjaink is átrendeződtek, miközben újak jöttek a helyükbe. Számtalan ágazatot érintenek a kiadott rendeletek, utasítások, melyek a gazdaságra is jelentős hatást gyakorolnak. Elsőként láttuk, hogy az országok egymás után zárják le határaikat. Repülőgépek tízezrei maradtak a földön, szállodák sokasága volt kénytelen bezárni, éttermek, múzeumok, világvárosok ürültek ki teljesen, melyekre korábban turisták ezrei voltak kíváncsiak.

Jelenleg turisták milliárdjai várják, hogy ismét útra kelhessenek, felfedezhessék az öt kontinens által kínált csodákat, melyekről olvastak különböző utazási portálokon. A felfedezés izgalmával várják, hogy személyesen is átélhessék azokat az élményeket melyekről ismerőseik meséltek. Bejárják azokat a kedvelt desztinációkat, melyeket Európa, Ázsia, Amerika, Afrika és Ausztrália kínál.

Hamarosan mikor újra indulhatnak a vonatok, hajók, légijáratok és beindul a tömegközlekedés a kikötők ismét milliószámra ontják majd a turistákat, nélkülözhetetlenek lesznek csomagjainkban az útikalauzok, a különböző digitális eszközök, fényképezőgépek, telefonok melyek segítségével  megörökíthetjük élményeiket. A vírus miatt azonban újabb nélkülözhetetlen termékeknek is helyett kell szorítanunk. A kezdeti időben biztosan kötelező lesz a maszkviselés, de célszerű fertőtlenítő törlőkendőt, 100 ml alatti kézfertőtlenítőt is mindenképp magunkkal. Csomagunkból nem maradhatnak ki a különböző kozmetikumok, vitaminok sem, és a természetes alapanyagokból előállított és kirándulásaink alatt igen sokrétűen felhasználható cibdol kézkrém is jó ha kéznél lesz.

Turisták különböző szempontok alapján választják ki úti céljukat

A United Nations World Tourism Organization által kiadott adatok alapján Európa legkedveltebb országainak toplistája a következőképp alakul:1

  1. Franciaország,
  2. Spanyolország
  3. Olaszország
  4. UK
  5. Törökország

Európában a toplista első két helyén lévő Franciaország fővárosában, Párizsban és Spanyolország turisták által leglátogatottabb városában Barcelonában kalandozunk most egy kicsit.

Párizs – Óhhh, Párizs…

Párizs egyik legfőbb látványossága, és egyben jelképe az Eiffel torony, mely nevét Gustave Eiffel mérnök után kapta. A torony az 1889. évi világkiállításra készült, melyet az eredeti tervek alapján a kiállítás után már le is bontottak volna.  A torony összmagassága a rászerelt tv toronnyal eléri a 324 m-t és ezzel 1930-ig a világ legmagasabb épületének számított, mikor is megépítették a New York-i Chrysler Buildinget. A párizsi panorámára éhes turisták ezrei látogatják meg ismét a tornyot mikor az újranyitja kapuit. Érdemes előre interneten megvásárolni a belépőjegyeket, mert aznapra, de sokszor egy hétre előre sincs lehetőség a jegyvásárlásra.  A Napkirály városa számtalan további látványossággal várja a felfedezésére induló, kalandokra éhes utazókat. A Louvre Múzeum a Szajna bal partján várja a művészetekre éhes látogatóit, akik megcsodálhatják az egykori egyiptomi, iszlám, keleti, görög római és etruszk emlékeket, történelmi hagyatékokat. Szintén itt tekinthető meg Leonardo da Vinci 1503-1519 közötti időszakban nyírfa táblára olajjal festett egyik leghíresebb alkotása a Mona Lisa.

Évente 9 millió látogató nagyjából 30 másodpercig gyönyörködhet 3 méter távolságból eme méltán híres „női mosolyban”, melyért 1-2 órát kell kígyózó sorokban várakozni. Mindenki döntse el, hogy így bevállalja-e ezt a látogatást. Igazán ajánlom azon turisták figyelmébe, aki szeretik a szokatlant, hogy feltétlenül keressék fel a festményeket felsorakoztató kiállítási termeket, mert akadnak olyan képkeretek, melyből hiányoznak a festmények. Itt szárnyalhat a fantázia! Városi túránk során nem hagyhatjuk ki a Notre-Dame Párizs legismertebb gótikus stílusú templomát. Sajnos csak kívülről gyönyörködhetünk jelenleg szépségében, eleganciájában, mert 2019 április 15-én tűz ütött ki, így az épületet jelenleg restaurálják, mely akár évekig is eltarthat még. Utunk tovább vezet a Párizs legelőkelőbb sugárútján a Champs-Élysées-n, melynek végén ott magasodik az Arc de Triomphe (Diadalív), amely I. Napóleon császár és a mindenkori francia hadsereg dicsőségét hirdeti. A városi forgatagból elvágyódó turistáknak szinte kötelező megnézni Párizstól néhány km-re fekvő Versailles-i kastélyt, IV. Lajos rezidenciáját, melyről egész Európa másolta kastélyait.

Barcelona – Spanyolország egyik ékköve

Már a repülőről gyönyörű látvány tárul szemünk elé mikor a város látképét megpillantjuk a tenger felől. A várost évente több ezer turista keresi fel, ezért a könnyű pénzszerzés lehetőséggel élők könnyű prédájává válhat a figyelmetlen turista, mikor egy zsebes pillanatok alatt megszabadítja minden értékétől, melyet pénztárcájában tartott. Vigyázzunk tehát! A város nagyon szép, de napjainkban Európa egyik legveszélyesebb városa is!

A sokszínű, hatalmas forgatagú Barcelona, Gaudi városa, ahol minden korosztály megtalálja a szépséget és a szórakozást. Mi sem tükrözi ezt jobban, hogy itt csodálhatjuk meg Gaudi munkásságának kiváló alkotásait, mint például Barcelona egyik jelképét a La Sagrada de Familia templomot, melyet az építész nem fejezett be és a mai napig épül. Egyedi látvány a természetbe vágyóknak a Güel Park, mely semmilyen módon nem mondható átlagos alkotásnak. Ha egyszer végig sétál az utazó különleges kertjeiben, bejárja sétányait, megpihen padjain, soha nem felejti az élményt. A világ egyik legmultikulturálisabb sétánya a La Rambla forgataga pillanatok alatt magával ragad. Miközben turisták ezrei sétálnak a platánfákkal szegélyezett sétányon, megcsodálhatják a méltán híres piacot, ahová egy autentikus ebéd elfogyasztására mindenképp érdemes betérni. A labdarúgás szerelmeseinek felejthetetlen élményt ad a világ egyik legismertebb labdarúgó csapatának stadionjában tett látogatás. A Camp Nau bejáratánál Kubala László szobra fogad, kire minden magyar büszkeséggel tekinthet.

Ajánlatok