accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ide utazz tavasszal, ha Te is rajongsz a tulipánokért!

utazomajom /

A tulipánok virágzása egyet jelent a tavasz kezdetével! Európa-szerte számos fesztiválon ünneplik meg a tavaszhozó növényeket, sőt egyre több tulipánföld is megnyitja kapuit a kíváncsi érdeklődők előtt. A leghíresebb hollandiai helyek mellett Olaszországban, Belgiumban és Törökországban is gyönyörködhetünk a tengernyi színes virágban, de ha valaki Ázsiában vagy Amerikában jár a tavaszi időszakban, ezeken a földrészeken is talál végtelen tulipánföldeket.

Keukenhof, Hollandia

A világ talán leghíresebb virágoskertje, Keukenhof a hollandiai Lisse településen található, Amszterdam és Hága között. Idén március 21. és május 19. között több mint 7 millió növény virágzik a kertben, összesen 800 tulipánfajtával. A 32 hektárnyi területen a virágföldek mellett látványos virágbemutatókat, meglepő inspiráló kerteket is megnézhetünk, tulipánrajongóknak pedig kötelező program a „Tulipán Mánia” kiállítás a Juliana Pavilonban.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=sfkmL9AnMMI

Uatzómajom TIPP: Iratkozz fel a Tulips In Holland hírlevelére, ahol hetente tájékozódhatsz a tulipánok aktuális (virágzási) állapotáról.

Floralia, Brüsszel

A Hollandiával szomszédos Belgium sem szeretne kimaradni a tulipános rendezvények sorából, idén április 6. és május 5. között rendezik meg a Floralia fesztivált Brüsszel közelében. Az eseménynek a Grand Bigard-kastély (Groot-Bijgaarden) ad otthont, amelynek 14 hektáros parkjában és üvegházaiban közel 400 fajta tulipán, jácint és nárcisz virágzik tavasszal.

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@visitbelgium által megosztott bejegyzés,

A 2019-es év különleges lesz a Florialia történetében, hiszen Pieter Bruegel halálának 450. évfordulója alkalmából a művész 21 leghíresebb festményének reprodukciója is megtekinthető lesz az idei kiállításon.

 

Kőröshegyi Tulipánszüret

Festői környezetben, a Balaton déli partján terül el a Kőröshegyi Levendulás, amelynek területén  április elejétől 15.000 nárcisz és 100.000 tulipán virágzik.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kőröshegyi Levendulás (@koroshegyilevendulas) által megosztott bejegyzés,


A tavalyi nagy sikerű tulipánszüret után idén ismét joggal várhatjuk az eseményt, ahol nem csak gyönyörködni lehet a végtelen virágmezők látványában, hanem szedni, azaz szüretelni is tudunk a színes virágokból.  A belépés ingyenes, a tulipán és nárcisz fajtánként eltérő áron lesz megvásárolható. Időpontok: Nárcisz- és bimbós tulipánszüret: 2019. április 06-07. (szombat, vasárnap) 09.00-18.00, FŐ tulipánszüret: 2019. április 12-14. (péntek, szombat, vasárnap) 09.00-18.00, Húsvéti tulipánszüret: 2019. április 19-22. (péntektől hétfőig) 09.00-18.00.

Isztambuli Tulipánfesztivál

2006 óta Isztambul önkormányzata minden áprilisban több millió tulipánt ültet a város különböző pontjaira, hogy az ide érkező turisták újra és újra szerelembe essenek Isztambullal. Az elmúlt években összesen 30 millió virágot ültettek, ebből félmillió tulipán a Sultanahmet Meydanı teret borította a Kék Mecset előtt. A tulipánok március végén vagy április elején kezdenek virágozni az időjárástól függően és egy hónapig lehet gyönyörködni a látványukban.

Az isztambuli Kék Mecset környéke áprilisban megtelik tulipánokkal (fotó: Adli Wahid, Unsplash)

Utazómajom TIPP: Az Emirgân Park (Emirgân Korusu) az egyik legnépszerűbb „tulipánlelőhely” Isztambulban, ha áprilisban jártok ott, feltétlenül ejtsétek útba!

Parco Giardino Sigurtà, Olaszország

Európa legszebb parkjai között tartják számon a Verona közelében található Parco Giardino Sigurtát, amelynek 600.000 nm-es területén tavasztól őszig gyönyörködhetünk a virágokban.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Parco Giardino Sigurtá (@parcosigurta) által megosztott bejegyzés,

A legnagyobb figyelem természetesen a tulipánvirágzást kíséri, március végétől több mint 300 tulipánfajta közel egy millió példánya terül el a park pázsitján.

Tulipánföldek Amerikában és Ázsiában

Skagit-völgy, Washington (fotó: Zach Taiji, Unsplash)

Amerikában több családi vállalkozás is szívesen fogad látogatókat a szebbnél-szebb tulipánföldeken. Washington államban a Mount Vernon-i Tulip Town és RoozenGaarde a legnépszerűbb kert, Oregonban a Wooden Shoe Tulip Farm és a VanderZanden Farms, míg Kaliforniában a Dutch Hollow Farms várja az érdeklődőket.

Ugye már Te is várod a tavaszt? 🙂

(fotók: Instagram, unsplash)

 

Ajánlatok