accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Enciklopédiák és lexikonok, amelyeknek méltó helye van a könyvespolcon

Katya /

Míg régen az enciklopédiák és lexikonok a tudás, műveltség szimbólumai voltak, mára már veszítettek fényükből, és egyre kevesebbek otthonában találhatóak meg.

Pedig ezek a kiadványok már egyáltalán nem hasonlítanak a régiekre. A hasznos információk megmaradtak, ugyanakkor modern formában, a mai ember ízlésének megfelelően készülnek. Emiatt ugyanúgy helyük van a könyvespolcon, mint például a szépirodalmi műveknek.

Melyek azok az enciklopédiák, amelyek mai szemmel is érdekesek, tanulságosak? Összeszedtünk 3 népszerű kötetet!

Hungarikumok könyve

Vannak olyan hungarikumok, amelyeket mindenki ismer: a Herendi porcelán, a kalocsai fűszerpaprika vagy a fröccs. De gondolná, hogy ezen a listán szerepel a Béres Csepp, a matyó népművészet vagy a Hortobágyi Nemzeti Park is?

Magyarország bővelkedik a természeti értékekben, kulturális nevezetességekben, kulináris különlegességekben. A Hungarikumok könyve című kiadvány egy olyan reprezentatív album, amely részletesen ismerteti a hungarikumokat, illetve bemutatja történetüket, egyediségüket.

Talán magyarázni sem kell, miért van szükség erre a könyvespolca a magyar háztartások könyvespolcain!

Craig Glenday- Guinness rekordok könyve 2021

A Mai-Könyv.hu-nál kapható enciklopédiák, lexikonok nem csak tudományos jellegűek lehetnek. Ez a könyv bemutatja, hogy egy lexikon is lehet szórakoztató és érdekfeszítő!

A Guinness Rekordok könyve a legérdekesebb, legmeglepőbb vagy épp legmeghökkentőbb rekordjait, illetve rekorderjeit tartalmazza. Megtudhatjuk például, melyik a Föld legaranyosabb vagy épp legveszélyesebb állata. Megismerhetjük a bolygónk legalacsonyabb vagy épp legmagasabb embereit. De akár bepillantást nyerhetünk az e-sport világába, és megismerhetjük a legjobb játékosokat, illetve eredményeket.

A könyv az elmúlt 12 hónapban elfogadott új rekordokat is tartalmazza, így érdemes fellapozni!

Derek Harvey – Szuper állatok – A 100 legnagyobb, leggyorsabb és leggyilkosabb állat a földön

Tudta, hogy a gepárd képes 3 mp alatt 65 km/óra sebességre gyorsulni? És hogy a nyálkahal képes csomót kötni a testére? Vagy hogy a várak légkondicionálásáról nem mások gondoskodtak, mint a termeszek?

A minket körülvevő természet csodás meglepetéseket tartalmaz. Derek Harvey könyvével egy kis betekintést nyújt abba, mennyire lenyűgöző is a világunk. A meglepő tényeket a lenyűgöző fotók, illetve a látványos illusztrációk teszik teljessé.

Ha tehát eddig azt gondoltuk, hogy számunkra nem lehetnek érdekesek az enciklopédiák, lexikonok, akkor talán e felsorolás meghozza a kedvünket ahhoz, hogy mégiscsak közelebbről megismerkedjünk a könyvek eme típusával – és esetleg be is szerezzük legújabb kedvencünket.

Ajánlatok