accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Idegesítő embertípusok a repülőgépen

lanymajom /

Habár statisztikai adatok tömkelege támasztja alá, hogy a repülőgép a legbiztonságosabb közlekedési eszköz, de még így is rengetegen tartanak tőle. A repüléstől való félelem mellett még egyéb más kellemetlen helyzettel is meg kell küzdenie az utazónak, első körben át kell jutnia a frusztráló biztonsági ellenőrzésen, majd egy esetleges késés vagy járattörlés esetén hosszú órákat tölthet el a repülőtéren, de akár azzal is szembesülhet a célponton, hogy a csomagját elkeverték. A hab a tortán már csak az lehet, ha még az utastársak is megkeserítik a repülőutat, így garantáltan élvezhetetlenné téve az utazást. Most kiderül, hogy viselkednek azok az embertársaink, akik nincsenek tekintettel másokra, de legközelebbi repülős utazáskor vigyázzunk, nehogy végül mi legyünk az egyik közülük. Esetleg te már találkoztál valamelyikőjükkel?

0. Az utastérben szeretkező

Néhány napja ütötte fel a fejét a hír, hogy a Ryanair egyik Ibizára tartó járatán egy fiatal pár az utastérben estek egymásnak. A kissé illuminált utas fel is kiáltott, hogy van-e valakinél esetleg óvszer, de nem vették komolyan. Hiba volt. Az utasok egy része arra panaszkodott, hogy a légiutas-kísérők nem tettek semmit, a másik része pedig élvezte a show-t. A videót ide kattintva láthatod (+18).

1. Az ülés elcserélő

Lehet, hogy véletlen figyelmetlenségből, de az is előfordulhat, hogy direkt, mindig akad valaki, aki nem arra a helyre ült le, mint ahova kellett volna. Ez leginkább akkor idegesítő, ha nekünk viszont előre vásárolt helyünk volt.

2. Aki egymaga elfoglalja fej feletti tároló felét

Nem csak a kézipoggyászát teszi a felső tárolóba, hanem azon kívül még a laptop táskáját, kabátját, pulóverét és a duty-free-ben vásárolt dolgait is, melyekkel három másik utastársától veszi el a helyet.

repülő

3. Az alul(nem)öltözött

Hosszú repülőutak alkalmával érthető, hogy mindenki meg szeretne szabadulni a lábbelijétől, viszont legalább ilyenkor otthon, még indulás előtt fújjuk be külön erre szánt illatosítóval a cipőnket és a talpunkat, hogy később ne ájuljon el a fél sor.

4. A kellemetlen szagú

Tényleg fárasztó felkelni a hajnalban induló géphez, főleg ha hosszú volt az előző éjszaka, viszont a reggeli zuhanytól legalább valamennyire magunkhoz térünk, illetve a kellemetlen szagoktól is megszabadulhatunk. Hosszú út esetén a kézipoggyászba tegyünk be egy hajtógáz nélküli dezodort is, melynek űrtartalma nem haladja meg a 100 ml-t.

5. A részeg

Vannak, akik annyira félnek a repüléstől, hogy indulás előtt muszáj lehörpinteniük egy feles pálinkát, így oldva a feszültséget. Egy feles még csak nem árt meg senkinek, de a duty freeben vásárolt alkoholból azért kínáljuk meg az otthoniakat is és ne a repülőn fogyasszuk el az egészet a haverokkal, hiszen a hangoskodással zavarjuk az utazóközönséget.

repülővel utazás

6. A beteg

Bárkivel előfordulhat, hogy beteg lesz vagy megfázik az utazás előtt, viszont magunk és az utastársaink érdekében próbáljuk meg gyömbérteával és nagy adag C-vitaminnal, komolyabb esetben pedig gyógyszerekkel kúrálni magunkat mielőtt elindulunk és persze a zsebkendő ne maradjon otthon. Nincs annál idegesítőbb, ha valaki szipog.

7. A síró vagy kiabáló gyerek

Kicsi gyerekkel utazóknak, érdemes olyan repülőtársaságot választani, amelyik megengedi az autós gyerekülés becsekkolását, hiszen így nem csak a gyerek fogja magát sokkal inkább biztonságban érezni, de az utastársaknak is könnyebb lesz az élete. Azért biztos, ami biztos, síró gyerekre nem árt felkészülni egy hangszigetelő funkcióval ellátott fejhallgatóval.

repülés gyerek

8. Aki nem tud csöndben maradni

Jó dolog új embereket megismerni és érdekes témákról beszélgetni, hiszen így gyorsabban telik az idő, de van olyan útitárs, aki még akkor is csak mondja és mondja, amikor mi inkább pihenni szeretnénk. Ilyenkor érdemes illedelmesen tudtára adni, hogy fáradtak vagyunk, majd bedugni a fülünkbe a fülhallgatót.

9. Aki folyamatosan rugdossa a széked

Számára csak úgy kényelmes az utazás, ha nekitámaszthatja a térdeit az előtte levő ülés támlájának, ezzel persze az őrületbe kergetve az azon az ülésen ülő utastársát.

10. Aki teljesen hátradönti az ülést

Manapság egyre kisebb az ülések közötti lábtér, így egy jól hátradöntött székkel szinte teljesen lekorlátozzuk a mögöttünk ülő mozgásterét. Egy 150 cm-es lány még csak-csak kibírja valahogy, de ugyanez a szituáció egy 190 cm magas férfinek már nem valami komfortos.

repülőtér

11. Akit hidegen hagynak a biztonsági szabályok

Már rég bemondták, hogy felszállás előtt kapcsoljuk ki az elektronikai eszközeinket, de ő még mindig telefonál. Legalább azt a pár percet várjuk ki, jobb esetben az utazómagasságon már a wifit is használhatjuk.

12. Akinél maximumom van a hangerő

Hiába van fülhallgató a fülében, még így is kristály tisztán lehet hallani, hogy éppen miről van szó a filmben, amit néz vagy éppen melyik zeneszámot hallgatja. Érdemes mellőzni a túl magas hangerőt, hiszen az a saját hallásunkat is károsítja és a mellettünk ülőket is idegesíti.

13. Aki rossz illatú ételeket eszik

Fapados járatokra sokan csomagolnak magukkal valami harapnivalót, hiszen a repülőn nincs konkurencia, így nem csak mi, hanem az árak is az egekbe szállnak. Ez egyáltalán nem gond, viszont érdemes tekintettel lenni az utastársakra és olyan élelmiszert csomagolni, amitől majd nem kerülgeti őket a hányinger. Kerüljük a halas, ecetes, hagymás, érlelt sajtos ételeket, hiszen ezektől a szagoktól sokan rosszul vannak.

14. Az egész utat végig romantikázó pár

Egyik ismerősöm mesélte, hogy egyszer egy olyan pár mellé sikerült helyet kapnia a repülőn, akik végig cuppogták az egész utat és a pár lány tagja mindig nagy extázisba került, amikor épp egy „vattapamacsba” (felhőbe) hajtottak bele.

15. A folyton kamerázó/fényképező

Mindegy, hogy először vagy huszadjára ül repülőn, ő mindig végigkamerázza az egészet és a selfie sorozat sem maradhat ki egy alkalommal sem. Mindenki készít néha egy-két fényképet a magasból, de ha a folyosó mellé szól a jegyünk, ne másszunk folyamatosa az ablak mellett ülő ölébe.

16. A fél óránként a mosdóba rohanó

Hosszú repülőúton tényleg érdemes odafigyelni, hogy nehogy kiszáradjunk, viszont túlzásokba sem kell esni, főleg ha az ablak mellé szól a jegyünk.

utazás repülőn

17. A csámcsogó

Ő az, aki az egész utat végigcsámcsogja egy csomag rágóval. Semmi gond nincs a rágózással, viszont lehet azt csukott szájjal és hang nélkül is művelni.

18. A horkoló

Még fel sem szállt a repülő, de ő már horkol. Erre az esetre füldugóval vagy hangszigetelő funkcióval ellátott fejhallgatóval tudunk felkészülni.

19. A tolakodó

Ő az, aki mindig tolakodik. Nem zavarja, hogy amíg mindenki el nem foglalja az előre kiosztott ülőhelyét, addig úgyse indul a repülő, fapadosok esetén pedig általában nem utashidas, hanem buszos ki- és beszállítás folyik, így hiába száll le hamarabb a repülőről, a buszon úgyis várnia kell még a többiekre.

Borítókép forrása: travelpulse

Ajánlatok