accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Így szállhatsz meg Katarban egy 4 vagy 5 csillagos hotelben teljesen ingyen

lanymajom /

A Qatar Airways idén a rangos Skytrax szavazáson a Világ Legjobb Légitársasága címet 4. alkalommal, míg a Világ Legjobb Business Osztálya címet 5. alkalommal nyerte el. A légitársaság  vezérigazgatója, Akbar Al Baker így köszönte meg az elismerést: „Az, hogy légitársaságunk elnyerhette ezt a díjat megtisztelő tanúbizonysága utasaink bizalmának. Köszönjük, hogy hisznek bennünk, hogy elismerik munkatársaink kemény és áldozatos munkáját. A célunk mindig is az volt, hogy csakis a legjobbat nyújtsuk.”

Ha eddig még nem jártál az Arab-félsziget gyöngyszemének is becézett Katarban, akkor itt a lehetőség! Idén augusztus 9-től életbe lépett intézkedés szerint a magyar állampolgárok is most már vízummentesen léphetnek be az országba, amennyiben a belépéskor minimum 6 hónapig érvényes útlevéllel és retúr vagy továbbúti repülőjeggyel rendelkeznek. A magyar állampolgárságú utasok részére az országba történő belépéskor 180 napra érvényes engedélyt állítanak ki, mellyel többször is be lehet utazni az érvényességi idő alatt Dohába. Bővebb információt itt találsz.

Ráadásul, minden, Dohában átszálló utas részére a Qatar Airways légitársaság a katari turisztikai hatósággal (Qatar Tourism Authority – QTA) együttműködve ingyenes egyéjszakás tartózkodást biztosít. A PlusQatar szolgáltatás négy-illetve ötcsillagos szállodákba ad egyéjszakás elhelyezést az utasok számára, attól függően, hogy Business vagy Economy osztályra történt-e a repülőjegy foglalása és minimum 12 órás a csatlakozás ideje Dohában. Olyan neves szállodaláncok tagjai csatlakoztak az akcióhoz, mint a Four Seasons, a Marriott Marquis, a Radisson Blu és az Oryx Rotana. A foglalásnak és az utazásnak is 2017 december végéig meg kell történnie.

Miért érdemes megnézni Dohát?

Katar fővárosában nemcsak modern épületeket fogunk látni, hanem kulturális programokat is szervezhetünk. Az Iszlám Művészetek Múzeuma a világ legnagyobb iszlám vonatkozású gyűjteményével büszkélkedhet, de maga az épület is lenyűgöző. Egy kellemes sétára a 7 km hosszú, tengerpart mellett haladó Corniche sétány invitál, ahol egy kicsit elvonulhatunk a város zajától és fellélegezhetünk a hosszú repülőút után. Ha újra feltöltődtünk energiával, akkor a Souq Waqifon, a város szívében folytathatjuk a kalandozást, ahol megismerkedhetünk a helyi termékekkel, mint például szőttesekkel, vízipipákkal. Pár lépésre innen találjuk a sólyom piacot, ahol idomított madarakat lehet vásárolni; persze turistaként inkább csak megfigyelni fogjuk ezeket a hihetetlen okos madarakat. Aki egy kis zöld övezetre vágyna, annak az Aspire Parkot ajánljuk, aki pedig folytatná az ország történelmének megismerését, annak a következő úticélja a Katari Nemzeti Múzeum lehet.

Ha kedvet kaptál, repjegyet és szállást ezen az oldalon tudsz foglalni.

Messzebb utaznál? Repülj a Qatar Airways-szel, válassz a több mint 150 desztináció közül és fedezd fel a Távol-Kelet, az indiai szubkontinens, Ausztrália vagy Afrika egzotikus világát.

Ajánlatok