accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

HIVATALOS: Felviheted-e a fedélzetre a Wizz Air kézipoggyászt?

utazomajom /

Elérkezett a nyár és a hozzánk érkező üzenetekből úgy tűnik, mindenkit csak egy dolog érdekel: felvihetem-e a kézipoggyászom a Wizz Air járatára? Nos, erre természetesen egyszavas válasz nincs, viszont megkértük a cég kommunikációját végző ügynökségét, világosítson fel minket.

Alapvetően, ha nem fizetsz semmilyen plusz költséget, egyetlen kézipoggyász jár a foglalásodhoz, melynek maximális mérete 55 × 40 × 23 cm lehet. Ha ennél akár egy centivel is nagyobb poggyászt viszel, akkor megbüntethetnek. Nem minden esetben, tehát simán lehet, hogy a haverod múlt héten megúszta a büntetést, azonban erre nem alapozhatsz.

Tehát ezt a maximum 55 × 40 × 23 cm kézipoggyászt biztosan fel kell adnod, nem utazhat veled a gépben, ha nem vásároltál elsőbbségi beszállást.

Amennyiben csak egy kisebb táskát viszel az 55 x 40 x 23 cm-es helyett, melynek mérete nem haladja meg a 40 × 30 × 18 cm-t, akkor azt mindenféle pótdíj nélkül biztosan felviheted a gépre magaddal.

Ha vásároltál Wizz Priority szolgáltatást, azaz elsőbbségi beszállást, akkor a nagy méretű kézipoggyász mellé egy kisebb méretűt is magaddal vihetsz, ráadásul mindkettőt biztosan a fedélzetre is.

luggage2

A kényelmet nem adják ingyen

Az elsőbbségi beszállás díja 1.650 ​Ft​ – 3.300 ​Ft​ online vásárlás vagy a Wizz Air telefonos ügyfélszolgálatán keresztül végzett vásárlás esetén; 8.250 ​Ft​ repülőtéri vásárlás esetén; Tehát egy retúr repülőjegy esetében 3.300 vagy 6.600 forint pluszköltséggel kell számolnod.

Most jön az izgalmas rész

A Wizz Air a raktérben szállított kézipoggyászok esetében nem fizetnek kártérítést olyan értékek elvesztése után, amelyekkel kapcsolatban jelezték, hogy a raktérben nem szállíthatók (ilyenek például az ékszerek és a laptopok). Javasolják, hogy távolítsd el ezeket a tárgyakat a poggyászból, mielőtt átadnád a raktérben való elhelyezés céljából.

FELVIHETEM A FEDÉLZETRE AZ ÉRTÉKEIMET? Igen, kiveheti és a fedélzetre viheti őket, de nem lehet Önnél még egy táska.

Ugyanitt olvasható, hogy aki nem vásárolt elsőbbségi beszállást, nem vihet magával semmilyen plusz táskát, zacskót, szatyrot, hátizsákot. Amit fel szeretne vinni a gépre, azt csakis a kezében, testére erősítve, szájában stb. szállíthatja.

Hogyan néz ki a gyakorlatban? Egy képzeletbeli 40 × 30 × 18 cm-es téglatestbe belehelyezed a gyógyszereid, vizet, laptopod, ékszereket, telefonod, beszállókártyád, pénztárcád és mindent, amit fel szeretnél vinni a gépre. Ha nem lóg ki ebből a képzeletbeli téglalapból, akkor minden további nélkül magaddal viheted, kivéve ha ehhez szállítóeszközt (táskát, nejlonzacskót stb.) használnál.

Tipp: Ha egy erősebb befőttes vagy “postás”gumit viszel, akkor össze tudod fogni az értékeid, így egyben könnyebb szállítani.

Remélem minden felmerülő kérdésre sikerült választ kapni, pótdíjmentes utazást kívánok!

Ajánlatok