accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Így utazhatsz Olaszországba – ezek a legfrissebb információk

utazomajom /

A járvány óta az egyes országok járványügyi szabályozásai napról napra változik, szinte követhetetlen. Sokszor különböző oldalakon ellentmondó információkat találni, ami jelentősen megnehezíti a tájékozódást. Az Európai Uniónak is beletört a bicskája, akkor mit csináljon egy átlagos utazó?

A legfrissebb információk alapján Olaszország hivatalosan is megnyitotta a határait a turisták előtt. Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a eltörli a karantént a turisták számára, azonban továbbra is megköveteli a 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy antigén tesztet. Fontos megjegyezni, hogy nem az eredmény kézhezvételétől számítják a 48 órát, hanem a mintavételtől. Emiatt maradtak le jópáran a járatukról a szemünk láttára a múlt héten a Budapest Airport-on is. Magyarországon elérhető legolcsóbb PCR teszt 12.900 Ft. Habár bizonyos antigén teszteket is elfogadnak, javasoljuk a PCR-t, hiszen kérdéses hogy a többit a repülőtéri dolgozók valóban elfogadják-e.

Az olasz belföldi járatoknál több esetben szükséges negatív teszt a felszálláshoz, például a Rómából Nápolyba tartó járaton. A Konzuli szolgálat oldalán olvasható, hogy a beutazó köteles továbbá a lakóhely/tartózkodási hely szerinti egészségbiztosítónál bejelentkezni, illetőleg az alábbi linken található adatlapot kitöltetni és azt beutazáskor.

Egyelőre tehát az olasz utazások esetében egy kis plusz költséggel kell számolni, de legalább akinek van már oltási igazolványa, visszafelé elkerüli a 10 napos hatósági házikarantént. Reméljük, hogy a mai két fontos ország (Mongólia és Georgia) bejelentése után talán Olaszország lehet a következő, akivel kölcsönösen elfogadjuk majd az oltási igazolványt, és az oltottak teszt és karantén nélkül utazhatnak a csizmába.

Ajánlatok