accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ilyet még nem láttál: 435 Ft-on számolja a Wizz Air az eurót ha retúr jegyet veszel! Ez mi?

utazomajom /

Az elmúlt hét évben napi szinten foglalkozom repülőjegy és szállás kereséssel, átlagban napi 6-7 órát ha a hétvégéket is belevesszük, de a magyar fapados még most is tudott újat mutatni. Éppen ezért izgalmas ez a “szakma”.

Nézzük augusztus 8-15 között Budapest Zákinthosz járatot. A WizzAir hivatalos oldalán keresve az odaút ára 21.690 Ft WIZZ Discount Club-ár nélkül és WDC tagsággal pedig 18.440 Ft, míg a visszaút 35.890 Ft WDC tagság nélkül, tagsággal pedig 32.640 Ft.

Magyarul ha van WDC tagságid a retúrjegy ára 51.080 Ft, ha nincs akkor pedig 57.580 Ft. Ezzel nincs is semmi probléma. Most nézzük meg mi lenne, ha ugyanezeket a jegyeket külön vásárolnánk meg. Külön az odautat és külön a visszautat.

Az odaút ugyanannyiba kerül, itt nincs semmi látnivaló.

A visszaút viszont sokkal érdekesebb. Ugyanazon a napon ugyanaz a visszafelé járat mint amint fent megnéztünk 74.99 € / 84.99 €.

Tehát a 32.640 forintos visszaútért (ha egyben vásárolnánk) külön csak 74.99 €-t kell fizetni. Gyors fejszámolás után kijön, hogy egy euróért 435 forintot kér a Wizz Air, ami valljuk be elég sok azon a napon, amikor az MNB középárfolyam 348 Ft. Csak egy jegynél 6.540 forinttal kell többet fizetni, ha nem figyelünk oda. Egy négy fős család esetében ebből már kijön 2 PCR teszt ára.

Viszont fizetésnél egy harmadik összeget is felkínál a rendszer: ha az eurós visszautat forintban szeretnéd a Wizz átváltása szerint fizetni, akkor 32.238 forintba kerül a jegy.

Megoldás

Az odautat vásárold meg forintban, a visszautat pedig euróban, lehetőleg eurós kártyával. Erre van a revolut, a transferwise és a társaik, de még ha a saját magyar bankod váltja akkor is sokkal jobban jársz, mintha a Wizz-re bízod. Ez régen is így volt, azonban korábban a retúr jegy esetében Magyarországról induló járatoknál korrekt árat adott a visszaútra is.

 

Ajánlatok