Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Imádod a repülőket? Akkor irány Toulouse!

2018. december 30. vasárnap, 10:50 - Medvemaki
Franciaország Európa

Minden családi kiruccanás sikerének kulcsa a kompromisszumos megoldások megtalálása, Toulouseban azonban aligha lesz szükség ilyesmire. Az európai repülés bölcsőjének is nevezhető város által kínált izgalmak egy vidámparkkal is simán felveszik a versenyt, ráadásul kiváló ételekben sincs hiány. A gyerekek pilótái lehetnek egy virtuális kétfedelű gépnek, sétát tehetnek a Mir űrállomáson, lovagolhatnak egy óriás Minotauruszon, miközben ti jóízűt vacsoráztok.

A városban 1917-ben kezdték a francia hadsereg repülőinek gyártását. Amikor aztán beköszöntött a béke kora, Pierre-Georges Latecoere, a légiközlekedés úttörője, a repülőgépeket és a pilótákat postai szolgáltatásokra kezdte használni az afrikai és dél-amerikai francia gyarmatok és az anyaország között. A pilóták egyike volt a híres arisztokrata író, Antoine de Saint-Exupery.

Az egykori Montaudran repülőtéren nyitotta meg a kapuit néhány napja az a vadiúj múzeum, amely a távolsági repülés legnagyobb alakjainak állít emléket. Az egyik szekció például színészek segítségével mutatja be hőstetteiket, májustól pedig lehetőség nyílik arra, hogy egyedi tervezésű szimulátorral repüljünk egy Breguet 19 típusú kétfedelűvel a sivatag felett, ahol Saint-Exupery lezuhant, ami azután ihletet nyújtott a Kis herceg című mű megírásához. Montaudranban, ahol Latecoere megálmodta a transzatlanti repülést, ősi legendák kelnek életre. Az egykori reptér otthont ad többek között a La Machine utcai színitársulat 50 tonnás Minotauruszának, amellyel körbelovagolhatjuk a hajdani kifutópályát.

Érdemes ellátogatni az Airbus Toulouse-ban található központjának blagnaci gyárába is, ahol a világ legnagyobb utasszállítójának, az emeletes A380-as összeszerelésébe nyerhetünk betekintést. Közvetlenül a szomszédban találjuk az Aeroscopia légiforgalmi múzeumot, ahol beülhetünk egy Concorde pilótafülkéjébe.

Toulouse emellett az űrkutatás központja is. A világegyetem tematikájú Cite de L’espace lehetőséget ad a látogatók számára, hogy a Mir űrállomás életnagyságú prototípusában sétálgassanak, felmászhatnak egy Soyuz kapszulába, de még arról is kaphatnak információkat, hogy mi történik, ha egy űrhajósnak pisilnie kell.

Toulouse Budapestről leggyorsabban és legolcsóbban brüsszeli átszállással érhető el a Brussels Airlines járataival, amelyre már 23 000 Ft-tól válthatók jegyek.

Forrás: Daily Mail Online

Talán ez is érdekelhet