accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ingyen utazhatnak Hawaiira azok, akik legalább egy hónapig onnan dolgoznának

Katya /

Ha már úgyis szinte az egész világ home office-ra állt át, miért is ne cserélhetnénk le szobánk zord falait tengerpartra néző szállásra, a nyirkos klímát kellemes nyári időre, a meló utáni bambulást pedig szörfözésre? Mondjuk épp Hawaiion.

Hawaii ingyenes repjeggyel csábítaná magához azokat, akik egy számítógép segítségével bárhonnan tudnak dolgozni, hogy segítsék a gazdaság felépülését.

A Movers and Shakas program keretében ingyenes retúr repülőjeggyel és további kedvezményekkel igyekszik az állam magához csábítani azokat a távmunkában dolgozókat, akik szívesen élnének legalább egy hónapot a csodaszép Hawaiion, hozzájárulva ezzel is a gazdasághoz. A hozzájárulás egyébként azontúl, hogy a szerencsés kiválasztottak ott költik el megkeresett pénzük egy részét, azt is jelenti, hogy a kiválasztottak heti pár óra önkéntes munkával segítik a helyi közösségeket. Elsősorban olyan nonprofit szervezeteknél, ahol speciális tudásukkal és képességeikkel segíthetnek a helyieknek. „Azontúl, hogy értékes dollárokat hozunk a helyi üzletek számára, az igazi érték az, hogy tehetséges embereket hozunk a szigetre, akik segítenek majd a közösségeink építésében az önkéntes munkának köszönhetően, ugyanakkor a gazdaságunkat is erősebbé teszik.” – Meséli Richard Matsui, a Movers and Shakas egyik kitalálója, aki maga is nemrég tért vissza szülőhelyére San Franciscóból. – „Noha a világjárvány óriási válságot okozott, ugyanakkor Hawaii számára most itt az az egyedülálló lehetőség is, hogy diverzifikálja gazdaságát.

credit: Justasurferdude // pixabayA program egyúttal igyekszik visszacsábítani azokat is, akik bár a szigeten születtek, jelenleg máshol ének, de most szívesen visszaköltöznének.

Első körben ötven főt választanak ki, de a jelentkezés a későbbiekben folyamatos lesz. A jelentkezőknél feltétel, hogy távmunkában dolgozzanak és betöltsék a 18. életévüket. A kiválasztottaknak egy hónapon belül Hawaiira kell költözniük és legalább harminc napot maradni a szigeten. A lehetőség egyelőre csak az Egyesült Államokbeli munkavállalók előtt áll nyitva. A jövőben azonban reményeik szerint azon nemzetközi távdolgozók számára is elérhető lesz a program, akiknek már van munkavállalói vízumuk az USA-ban.

A közel másfél milliós lakosú Hawaii egyébként a fertőzések tekintetéven is egész jól áll. Mindeddig 18.000 esetről számoltak be és 260 ember halt meg a betegségben.

Az ingyenes repülőjegy mellé a résztvevők jelentős kedvezményeket kapnak a szállásfoglaláshoz, co-working helyek használatához és rendszeres lehetőségük lesz a kapcsolatépítésre is.

Forrás: CNN, Movers & Shakas

 

 

Ajánlatok