Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Ingyenes belépés az olasz állami múzeumokba!

2019. március 05. kedd, 07:29 - Petra
Hírek

Március 5. és 10. között senkinek nem kell majd belépőt fizetnie az Olaszországban található állami múzeumokba – jelentette be Alberto Bonisoli, az olasz kulturális miniszter -, továbbá március és október között minden hónap első vasárnapján szintén ingyenes látogatást biztosítanak majd a közönségnek.

A kezdeményezés első alkalommal kerül megrendezésre, ám a jövőben évente szeretnének tartani egy múzeumi hetet, amikor ingyenes lesz a belépés. A nem állami múzeumoknak ugyancsak lehetőségük lesz évente 8 ilyen napot kijelölni, ezen felül további kedvezményt biztosítanak majd a 18-25 év közötti fiatalok számára a múzeumok hetén, amely szerint csak 2 euróba fog kerülni számukra a belépőjegy az akkor nem ingyenesen látogatható múzeumokban.

A leglátogatottabb állami múzeumok (2017-es adatok szerint) rendre a Colosseum, a firenzei Uffizi-képtár és Pompeii. Ezek évente megközelítőleg 200 millió eurós bevételt jelentenek Olaszország számára.

 

Talán ez is érdekelhet
Szeretnél utazni?