accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ingyenes koronavírus tesztet teszteltünk a debreceni repülőtéren

utazomajom /

A Wizz Air légitársaság élesben is bizonyította a szűrővizsgálat fontosságát, amikor a Smart Covid Center segítségével térítésmentesen letesztelték a Wizz Air december 17-i Eindhovenből Debrecenbe érkező járatának utasait. Az önkéntes PCR szűrés mindössze néhány percig tartott és az utasok 12 órán belül meg is kapják a teszt eredményét, és negatív eredmény esetén jelentősen lerövidíthetik a hazai hatósági karanténjuk hosszát és nyugodtan tölthetik az ünnepeket szeretteikkel.

A légiközlekedés minél korábbi sikeres újraindításának elengedhetetlen feltétele lesz, hogy az országok közös, kiszámítható szabályrendszer alapján engedélyezzék az utazást és ne piaconként eltérő, gyakran változó rendeletekkel korlátozzák az utasforgalmat. A repülés továbbra is a legbiztonságosabb közlekedési mód, hiszen a repülőgépek szellőztető berendezéseinek és a légitársaság által már májusban bevezetett szigorúbb egészségügyi óvintézkedéseknek köszönhetően bizonyítottan még egy utas sem fertőződött meg a COVID-19 vírussal a Wizz Air járatain.

Debrecen repülőtér COVID tesztelés 2020 December 17-én. / Utazómajom

A Wizz Air egyetért az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) értékelésével, mely szerint az utazók alacsonyabb kockázatúak származási országuk lakosságához képest, ezért nem szabad magas kockázatú egyénekként kezelni őket. Továbbá, ha olyan célállomásra utaznak, ahol a származási országához képest ugyanolyan vagy nagyobb az átvitel kockázata, nem szabad őket másként kezelni, mint a rendeltetési ország helyi lakosságát.

A Wizz Air támogat minden olyan nemzetközi és helyi intézkedést, amellyel az utasok egészségét és biztonságát továbbra is megőrizve, ismét egyre több embernek tudja biztosítani az utazás élményét. Ez különösen fontos az év végi időszakban, hiszen két negatív PCR teszt eredménnyel – legalább 48 óra, legfeljebb 5 nap különbséggel elvégezve – lerövidíthető a tíznapos hatósági karantén. A rendszeres, tömeges reptéri teszteléssel tovább csökkenthető a fertőzés esélye, lerövidíthető a karantén, ami nemcsak az utazók életét könnyíti meg, de pozitív hatást gyakorol az érintett országok és régiók turizmusára és így gazdaságára is. A légitársaság nagyra értékeli az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogató hozzáállását, amellyel segít előmozdítani a gazdaság és a hazai turizmus ismételt felfuttatását.

„Elhivatottak vagyunk, hogy újra minél több embert biztonságosan eljuttassunk célállomására és nagy örömünkre szolgált ma támogatni utasaink PCR tesztelését, ezzel is tanúsítva, hogy milyen könnyen és gyorsan lehet az utazás részévé tenni ezt a folyamatot. Üdvözöljük a kormány tesztelési stratégiáját, amely lehetővé teszi a Magyarországra visszatérő utazók számára, hogy két negatív COVID-19 PCR teszt esetén rövidebb ideig legyenek hatósági karanténban. A tesztelés elérhetővé tétele létfontosságú lépés a légiforgalom iránti kereslet ösztönzésében és a magyar légiközlekedési ágazat, valamint a hazai turizmus fellendítésének előmozdításában” – mondta el Radó András, a Wizz Air szóvivője.

„A Smart Covid Center egyik legfontosabb célkitűzése a szakmailag hiteles, széleskörű tesztelés. Országos szinten az elsők között kezdtünk el koronavírus teszteléssel foglalkozni, saját fejlesztésű informatikai, adatkezelési és mikrobiológiai rendszereink a legpontosabb diagnosztikát teszik lehetővé. Igyekszünk olyan új innovatív diagnosztikai eszközöket meghonosítani, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet, akár az utazás terén is. Ide tartozik a 70 perces gyors PCR gépünk és iChroma rendszerünk. Az eddig levett mintákból adódó tapasztalatainkat a légiforgalom újraindításában is szeretnénk kamatoztatni. Örülünk neki, hogy az Információs és Technológiai Minisztériummal, Debrecen városával és a Wizz Airrel együttműködve hozzájárulhattunk ahhoz, hogy sok család gondtalanul, biztosan egészségesen együtt tölthesse az ünnepeket” – mondta Dr. Tamási András, a Smart Covid Center ügyvezető és orvosigazgatója.

Ajánlatok