accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Íróasztalra minden kisiskolásnak szüksége van

utazomajom /

Az otthoni tanulószoba, tanulósarok berendezése nem egyszerű feladat, hiszen a kisiskolásoknak még kell elegendő hely a játékhoz is, ugyanakkor már a kötelességeik elvégzéséhez egy masszív íróasztalra is szükségük van. Milyen lehetőségeink vannak hát?

A tökéletes íróasztal

A kisiskolások többsége otthon is szorgalmasan tanul, hiába írta meg a napköziben a házi feladatát, gyakorolni odahaza is kell. Érdemes tehát számukra berendezni egy kis sarkot, ahová a Homelux lakberendezési webáruház íróasztalai közül is választhatunk bútort. Itt többféle típussal találkozunk, mielőtt döntünk, jól gondoljuk át, milyen célból lesz szükség a szobában asztalra.

Sok gyerek ugyanis még kisiskolás korban odakint, a konyhai asztalnál írja a leckéjét, hogy amíg anya főz, addig is együtt legyenek. Így segítséget is kaphat a lurkó, ha esetleg elakad a feladatvégzésben.

Mások a szobai íróasztalon írnak, de egy kényelmes fotelben olvasnak, nem teljesen használják ki az íróasztal nyújtotta előnyöket. Sőt az is előfordul, hogy az asztalon csak a laptopot tárolják, és a füzeteknek, könyveknek nem marad elég hely.

Akik szétszórtabbak, vagy szívesen dekorálnak, azoknak nagyobb méretű asztalra lesz szükségük, hogy mindennek legyen helye: a virágvázának éppúgy, mint a kislámpának vagy a zsebkendőtartónak.

Azt tehát, hogy milyen egy tökéletes íróasztal, nem lehet megmondani, az egyedi igényeket kell figyelembe venni.

Az íróasztal színe és formája

Az íróasztalok kiválasztásakor a méret, a szín és a forma a meghatározó. Vannak olyan típusok, amelyek fiókkal is rendelkeznek, de a zárható szekrényes verzió is elég praktikus. Ide rendezetten be lehet pakolni a nem használt iratokat, mappákat, könyveket. Kislányok a titkos naplójukat is tárolhatják a zárható részekben.

Ha nem elég a tárolóhely, választhatunk az asztal mellé vagy fölé külön polcot is. A könyveket itt sorba lehet rendezni, könnyebben megtalálják a gyerkőcök, amit keresnek. Ráadásul esztétikus külsőt is ad a polcos szekrény a szobának.

A bútorok színe szabadon megválasztható, de olyan asztalt érdemes venni, amely harmonizál a többi szobabútorral, illetve a fal színével. A fehér íróasztal ideális lehet, hiszen minden szobába illik. A modern bútorok nagyon strapabíróak, nem kell aggódnunk azon, hogy a festék lekopik, de ha mégis tartunk ettől, válasszunk bükk vagy sonoma tölgy színben íróasztalt.

Gondoljunk a kiegészítőkre is!

Az íróasztal akár a gimnázium végéig is elkísérheti a nebulót, célszerű tehát úgy választani modellt, hogy az évek múlva is jó szolgálatot tegyen. Van otthon PC? Akkor billentyűzettartóval ellátott típust vásároljunk.

Az asztalon hagyjunk helyet több tárgynak is: tolltartó, lámpa, mappák is férjenek el a területen. Az asztalhoz való szék is kényelmes legyen, a forgószékek mellett hagyományos irodai széket is választhatunk. A szoba távolabbi sarkában helyet kaphat egy fotel is állólámpával az olvasáshoz!

Legyen a kisiskolás tanulóbirodalma praktikus és esztétikus egyszerre!

Ajánlatok