accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ismerkedés az IT szektor legkeresettebb munkaköreivel

utazomajom /

Informatikus – a legtöbbünk, amikor meghallja, vagy meglátja a szót, akkor egyből egy rendszergazdára asszociál, és ez nem is csoda, hiszen az irodákban és az egyéb olyan munkahelyeken, ahol van bármilyen számítástechnikai eszköz, általában ez a pozíció a legelterjedtebb.

Az informatikai szegmens azonban ennél sokkal szerteágazóbb, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a Veszprémállás informatika és telekommunikációs állás kínálata, amely a https://veszpremallas.hu/allasok/informatika-telekommunikacio linken keresztül érhető el.

Webfejlesztő

A webfejlesztő szakmát manapság az egyik legkeresettebb IT-s munkakörként tartják számon, nem kis részben a kiugróan magas fizetéseknek és a sok munkalehetőségnek köszönhetően. Az ebben a pozícióban tevékenykedő személy egy olyan programozó, aki az interneten megjelenő webes tartalmakkal, tehát weboldalakkal, webshopok, alkalmazások létrehozásával, fejlesztésével foglalkozik.

Ami pedig a fizetést illeti, a belépő szint átlagosan 350 – 400 ezer forint havi bérnél kezdődik. Tehát már a teljesen kezdő, frissen végzett webfejlesztők is átlag feletti keresetre számíthatnak. A junior pozíciók esetében ez az összeg akár 600-700 ezer forintra, néhány év tapasztalattal pedig 1 millió feletti összegre is feltornázható.

Szoftverfejlesztő és programozó

A programozó és a szoftverfejlesztő szakma között igen nagy az áthallás, ezért inkább egy pontba vontuk őket, hogy tisztázzuk különbséget.

Az előbbi elnevezéséből nem különösebben nehéz feladat kikövetkeztetni, hogy ő bizony programozik, vagyis a kért fejlesztéseket önállóan el tudja végezni. Ráadásul a legtöbb esetben képes átlátni azt is, hogy a rábízott feladat hogyan illeszkedik a teljes szoftver egészének a fejlesztésébe.

Ami pedig a fejlesztőt illeti, ő már a felhasználói igények feltérképezésénél bekapcsolódik a munkába, ami után megtervezi, hogyan és milyen ütemben fogják majd elkészíteni az igényelt fejlesztéseket. Továbbá azt is megszabja, hogy milyen instrukciók mentén kell a programozóknak dolgozniuk.

Rendszergazda

Mivel a cikk elején a rendszergazdát is megemlítettük, így befejezésképpen mindenképpen szerettük volna ezzel a munkakörrel zárni a sort.

A rendszer elkészülte és installálása után is számtalan további feladat akad. Biztosítani kell a problémamentes működését, meg kell határozni a felhasználói jogköröket és szabályozni az adatok hozzáférhetőségét. Sőt bizonyos esetekben biztonsági intézkedéseket is eszközölni kell. Nos, ezeknek a feladatoknak az elvégzése mind-mind a rendszergazda munkakörébe tartozik.

A fentebb leírtak is tökéletesen mutatják, hogy az IT szektor sokkal több, mint ahogy azt a legtöbben elképzelik. Rengeteg szerteágazó szegmense van, és az álláskeresők nagy örömére annál is több a betölthető pozíció – többek között a Veszprémállás oldalán is!

Ajánlatok