accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Varázslatos utazás Izmir és környékén: Törökország ékszerdoboza

selyemmajom /

Izmir és környéke valóságos paradicsom azok számára, akik a homokos partokon való kikapcsolódásra, ízletes ételekre és gazdag kulturális élményekre vágynak. Szeptember első hetében volt szerencsém elutazni, így a főbb látványosságokat megosztom veletek.

Çeşme: Homokos tengerpart és Akvárium ház

Az utazásunk első megállója Çeşme volt, ahol a kellemes időjárás és a kristálytiszta tenger köszöntött minket. Fantasztikus homokos partokon pihentünk, felfedeztük a beach club-okat és a lenyűgöző szabad partokat, ahol a fürdőzés egyszerűen felejthetetlen élmény volt. A club-ok többsége belépőjegyhez kötött, viszont cserébe napernyőt, napágyat és minden kényelmi szolgáltatást biztosítanak, amire csak szükséged lehet (étterem, bár, öltöző, tusoló, mosdók), hogy teljes mértékben élvezhesd a napot a parton.

Egy igazi meglepetés ért minket, amikor egy olyan házat találtunk, aminek a kerítése egy hatalmas akváriumként szolgált. Ez az elképesztő alkotás már egy turista látványosságnak is számít. Ezt a rendkívüli ötletet egy tehetős török üzletember valósította meg, aki úgy döntött, hogy nem szokványos téglakerítést épít a mesés környezetben fekvő villájánál, mely kitakarná a tájat.

Az akváriumkerítésben több mint ezer élőlény talál otthonra, köztük tengeri keszeg, tengeri sügér, angolna és polip. Mindezt a közeli Égei-tengerből származó friss víz táplálja, így az állatok kiváló körülmények között élnek. Az 55 méter hosszú akvárium tartálya közvetlenül összeköttetésben áll a tengerrel, így a víz mindig tiszta és friss marad, amely garantálja az élőlények egészségét és a látványosság vonzerejét.

Urla: Olivaolaj-kóstolás és séta az óvárosban

Urla óvárosában sétálva megismerhettük Törökország gazdag kulturális hagyományait. A legemlékezetesebb pillanatok közé tartozik a profi olívaolaj-termelőhöz (Pelin Omuroglu, Olivurla) való látogatás, ahol elkalauzoltak az oliva kóstolás rejtelmeibe, valamint különleges, díjnyertes olajokat kóstolhattunk meg. Maga a kóstolás pár apró módosítással egy bor kóstolóhoz hasonlított. Ugyanúgy értékeltük az illatát, ízét rengeteg szempontot figyelembe véve. Ez az élmény arra emlékeztetett bennünket, hogy az ízek és aromák is hozzájárulnak egy utazás felejthetetlen pillanataihoz. Az autentikus török ételek is kiválóak voltak egy helyi étteremben, ahol az ízletes fogások és az illatok tényleg az ottani kultúrát tükrözték.

House of Virgin Mary és Ephesus Ancient City: történelmi kincsek

Nem hagyhattuk ki a lehetőséget, hogy meglátogassuk a House of Virgin Mary-t, ami a világörökség része. Ez a szent hely mély spirituális élményt nyújtott, és lehetővé tette számunkra, hogy részesei legyünk a történelemnek. Ez a hely az állítólagos helyszín, ahol a Mária, Jézus anyja, az utolsó éveit töltötte a földi életében. A House of Virgin Mary a katolikus és ortodox egyházak számára is fontos helyszín, amit világszerte számos keresztény zarándok látogat. Az épületek és szentélyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy mélyebben megismerjék a kereszténység és a vallási hagyományok világát. A hely békéje és nyugalma különlegessé varázsolja ezt a helyet mindazok számára, akik ide látogatnak, és lehetővé teszi a spirituális elmélyülést és a történelmi felfedezést.

Az Ephesus Ancient City Selçuk városában, a Földközi-tenger keleti partján található, és az egyik legjelentősebb ókori város a régióban. Ez a régészeti lelőhely lenyűgöző romokkal büszkélkedik, amelyek bemutatják a régi római életet. A városban található a híres Kelsos Könyvtár, amely az ókorban az egyik legnagyobb könyvtár volt, valamint a hatalmas Celsus-gyógyfürdő, amely központi részén áll. Az ókori város egyik legkiemelkedőbb látnivalója a hatalmas színház, ahol híres római előadások és drámák zajlottak.

Ephesus meglátogatása egy igazi utazás az ókorba, és lehetővé teszi a látogatók számára, hogy mélyebb betekintést nyerjenek a római birodalom és a kereszténység történelmébe. Az itt található romok és építmények elbűvölően bemutatják az ókori civilizáció hatalmát és művészetét, és ezért azok számára is vonzó, akik érdeklődnek a régészet és a történelem iránt.

Privát hajótúra: tengeri kalandok

Egy napos privát hajótúrán vettünk részt, amely során lenyűgöző öblökben álltunk meg. A tiszta tengerbe ugrálhattunk, és teljesen elmerülhettünk a csodálatos tájban. Ez a kikapcsolódás igazi felüdülés volt, lehetővé téve számunkra, hogy felfedezzük a természet szépségét.

Ha kedvet kaptál hasonló kalandhoz, egy 8-10 fős privát hajótúra személyzettel és akár ebéddel körülbelül 400 €-ba kerül. Ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy élvezd a tenger és a természet varázsát, és garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodsz.

Kuşadası: óváros és vár

Utolsó megállónk Kuşadası volt, ahol az óvárosban barangoltunk és a bazárban vásároltunk. De az igazi történelmi gyöngyszem, amit nem hagyhattunk ki, a Kuşadası vára volt. Ez a történelmi erődítmény a Bizánci Birodalom idején épült a középkorban, majd később számos kultúra és birodalom uralma alá került. A várat többször is átépítették és megerősítették az évszázadok során. A város stratégiai fekvése miatt fontos szerepet játszott a térség védelmében.

A várat később a Velencei Köztársaság is uralta, majd az Oszmán Birodalom elfoglalta. Ma a város egyik fő turisztikai látnivalója, és számos látogatót vonz lenyűgöző kilátásával és történelmi jelentőségével. A várból gyönyörű panoráma tárul elénk, amely magában foglalja a várost és a környező tájat, így a látvány önmagában is megéri a látogatást. Kuşadası vára egy lehetőség arra, hogy mélyebben megismerjük a térség gazdag történelmét, miközben élvezzük a gyönyörű környezetet és a lenyűgöző kilátást.

Ez az utazás Izmir és környéke különlegességeinek csak egy kis részét mutatta be. Törökország gazdag kultúrája, történelme és természeti szépségei valóban felejthetetlen élményekkel ajándékozzák meg az utazót. Ha a homokos partok, történelem és kulináris élvezetek szerelmese vagy, akkor ezt a helyet mindenképpen fel kell venned az utazási listádra. Izmir és környéke valódi kincsesláda, amit érdemes felfedezni. Jó utazást! #goturkiye #goizmir

Ajánlatok