accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mi kerüljön egy poggyászba?

utazomajom /

Te is érzeted már azt a velődet is átjáró izgalmat, amelyet egy utazás lehetősége kínál? Ha már nyakadon van az indulás, akkor ideje összekészíteni a csomagokat. De mi minden legyen abban?

Okmányok: amit már a legelején érdemes odakészteni, azok a hivatalos okmányok. Nincs is rosszabb, minthogy egy elfelejtett útlevél, személyi igazolvány vétózza meg azt, amire hetek, vagy akár hónapok óta készülsz. A bőrönd egyik reteszébe azonnal kapjanak helyet az irataid.

Fizető eszközök: a pénz nem minden – tartja a mondás, de idegen helyen nagyon is fontos, hogy legyen nálad készpénz vagy bankkártya. Bármikor adódhatnak nem várt kiadások, és persze a tervezett utazásodat is finanszírozni szükséges.

Ruházat: mindig vedd figyelembe az úti cél sajátosságait, beleértve a klímát és ennek megfelelően több váltás ruhaneműt készíts a bőröndbe. Ahány napot tervezel, mindig plusz egy váltás ruhával többet rakj el, így nem érhet meglepetés. Ha hőséget jósolnak, akkor is készíts oda legalább egy vastagabb darabot. Lehet hasznát fogod venni.

Tisztasági csomag: a szálláshelyek többségén biztosítanak tisztálkodó szereket, de sosem árt, ha nálad is van mindenből egy kis mennyiség. Ki tudja, hogyan alakul az utazás. Lehet, hogy hasznát fogod venni a saját felszerelésnek. Legyen ott tusfürdő, sampon, elektromos fogkefe és fogkrém.

Gyógyszerkészlet: az egészségünk az egyik legfontosabb kincsünk. Utazás során pedig különösen érdemes fokozottan figyelni magunkra, hiszen az idegen ország, kultúra más lehetőségeket kínál. Ne engedd, hogy a fej- vagy fogfájás elrontsa az utadat, vagy hogy a lázad magasra szökjön, ha megbetegednél az út során.

Kütyük: ne csak a telefonodra koncentrálj. Töltő nélkül ugyanis csak néhány napig marad „életképes”, ezért ne feledkezz meg a töltőkábelről sem. Jól jöhet a fülhallgató vagy a hangszóró is, így azok töltőiről is gondoskodj.

Ajánlatok