accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Javíthatók-e a porló vagy repedezett betonfelületek?

utazomajom /

A betonfelületek újonnan jól néznek ki, azonban néhány év elteltével lehetséges, hogy a terasz, a ház körüli járda vagy kocsibeálló már nem olyan, mint régen volt. A mindennapi használat kopást, a hőmérséklet-változások repedéseket, a használat foltokat eredményezhet, de rosszabb esetben a nem megfelelő kivitelezés is okozhatja a betonfelület porladását, repedezését.

Előfordulhat, hogy a betont el kell távolítani és újra kell önteni, de sok probléma javítható, így érdemes megvizsgálni, mielőtt nekiesik. A javítással időt és pénzt takaríthat meg. Milyen lehetőségek vannak a betonfelületek házilagos javítására?

Mi okozza a beton károsodását?

A beton porózus, ám tartós, de ez nem jelenti azt, hogy elpusztíthatatlan, ugyanis érzékeny a hőmérsékletre, az időjárásra és az általános kopásra. Hogy ne legyen nagyobb probléma, használja a Festékpalota.hu betonlakkjait és festékeit a felületek kopásállóságának növelésére, esztétikai megjelenésének javítására!

A beton károsodásának leggyakoribb típusai a következők:

  • Különböző eredetű foltok.
  • Sózás okozta lyukak.
  • Hőmérsékletváltozás miatti tágulás és összehúzódás következtében keletkező repedések.
  • Nedves vagy párás időjárás miatt kialakuló penész, penészgombásodás.
  • Munkaeszközök, szerszámok, kültéri bútorok és egyéb súlyos tárgyak okozta repedések és karcolások.
  • Talajmozgás vagy a fák gyökerei által okozott repedések és elmozdulások.

Lehetséges-e javítani a betont?

A takaratlan betonfelületek még jobban ki vannak téve a károsító külső hatásoknak, ezért javításuk válhat szükségessé. Mielőtt bármit is csinálna, tudnia kell, hogy mi okozta a problémát, és fennállhat-e a jövőben is.

Javítás előtt végezze el a szükséges előkészületeket, tisztítsa meg a felületet, távolítsa el a porló, málló darabokat és a szennyeződéseket. Ha a javítás meghaladja a képességeit, inkább bízza szakemberre, ugyanis a legrosszabb dolog, amit tehet, hogy olyan javítást végez, amely nem tartós. Ha nem szeretne 2 éven belül ugyanazzal a problémával szembesülni, szánjon rá időt és pénzt, ne kössön kompromisszumokat.

Házilagos és szakembert igénylő javítások

A betonhibák javítása nemcsak esztétikai okból lényeges, hanem a felület védelme miatt is mielőbbi beavatkozást igényel. A csak a felületek érintő hibák, károsodások esetén egyszerűbb a helyzet, szerkezeti hibák esetében azonban legtöbbször csak az újrabetonozás segít.

Néhány betonjavítás, ha ismert a kiváltó oka, hatásai, és nem túl nagy felületről van szó, gazdaságosan javítható, például a keskeny repedések tömítése, egyszerű barkácsprojekt, amelyek házilag is kivitelezhető, és mindössze néhány órát vesz igénybe.

Más javítások, mint például a nagy repedések, a törött darabok, az egyenetlen vagy megsüllyedt járdalapok vagy a repedezett, porló, szabadon hagyott felületek viszont már szakember segítségét igénylik.

A betonfelületek és -szerkezetek hibáinak láthatóvá válása jelzésértékű, rendszerint nem csupán bosszantó és a szemet zavaró probléma, ezért mielőbbi megoldást kíván.

Ajánlatok