accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Jó tanácsok kertészkedőknek

utazomajom /

Egy kert sokkal gazdagabbá teheti az életet – tudják, akiknek megadatott, sejtik, akik egyelőre csak álmodnak róla. Egy kert birtoklása számos előnnyel jár, és azok számára, akik élvezik a természet közelségét és a vele való munkálkodás örömeit, igazi paradicsom lehet. Összegyűjtöttük, hogyan élvezhetjük ki maximálisan ezeket az örömöket.

Miért öröm a kert?

A TRAMONTINA kerti eszközeivel gondozott saját zöld terület a ház körül lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra és a stressz csökkentésére. Arról nem is beszélve, hogy az ezzel járó hosszan végzett, alacsony intenzitású fizikai aktivitás hozzájárul az egészséges életmódhoz és az aktív kikapcsolódáshoz.

Az interneten számtalan remek ötletet találhat az ember, hogy már egészen kis helyen is értelmezhető mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt termesszen, csodás lehetőség, hogy saját magadnak állíthatsz elő friss és egészséges élelmiszereket, amiket aztán a tulajdonos büszkeségével fogyaszthatsz. Egy egyszerű ágyás is remek lehetőség, főleg gyermekeknek, hogy közelebb kerüljetek a természethez.

Egy szépen kialakított kert emeli az otthon esztétikai értékét, szépítve a környezetet és növelve az ingatlan vonzerejét, értékét.

A kert kialakítása és ápolása kreatív kihívásokat és örömöket jelent, lehetőséget adva az egyéni kreativitás kibontakoztatására.

Fontos szempontok a kert kialakításához

Gondold át, hogy milyen céllal szeretnéd használni a kertet, és tervezd meg ennek megfelelően! Legyen meg benne minden szükséges funkció: olyan részek, amelyek alkalmasak pihenésre, étkezésre, kikapcsolódásra és kerti munkára, illetve hagyhatsz egy kicsi sarkot a vad természetnek is!

Válassz olyan növényeket, amelyek megfelelnek a helyi éghajlati és talajviszonyoknak, illetve annyi gondoskodást igényelnek, amennyit adni tudsz! Jó, ha növényeid közt vannak örökzöldek is, így egész évben gyönyörködhetsz bennük.

A kerti bútorok kiválasztásánál fontos a tartósság és az időjárás-állóság. Válassz minőségi bútorokat, amelyek kényelmesek és hosszú élettartammal rendelkeznek!

További kellékek

Szerezd be a szükséges kerti szerszámokat, amelyek megkönnyítik a kertgondozást! A legalapvetőbbek ezek közül: gereblye, kapa, kerti olló, locsoló és szükség esetén fűnyíró.

Használj a házzal és a kerttel harmonizáló kaspókat és virágládákat, melyek kiemelik növényeid szépségét és segítenek összhangot teremteni!

Gondoskodj megfelelő öntözésről, hogy a növények egészségesek maradjanak! Tervezz megfelelő világítást is, hogy nyárestéken a szabad levegőn üldögélve is élvezhesd a kert varázsát!

Mindezek a szempontok hozzájárulnak ahhoz, hogy kerted egy olyan kényelmes, gyönyörű és funkcionális hely legyen, ahol élvezheted a természet közelségét és a kertészkedés örömét.

Ajánlatok