accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kajmán-szigeteki rájasimogatás a nyílt óceánon

utazomajom /

A Kajmán-szigetek három szigetből álló szigetcsoport: Nagy-Kajmán, Kis-Kajmán és Cayman Brac. A három sziget összesen kevesebben laknak mint Érden. Apró méretük ellenére a Karib-tengeren fekvő apró szigetek megannyi látványosságot kínálnak.

Tipikus épület a Kajmán-szigeteken.

Stringray city

Az egyik legkülönlegesebb program kétségkívül az óceán közepén található “Stingray city”. A parttól néhány kilométerre csupán fél-egy méteres fehérhomokos, türkizkék vízben éldegél 150-200 rája.

A kék minden árnyalata

Vannak közöttük kisebbek és akár 3 méteresek is, azonban egy közös bennük: nagyon barátságosak, odaúsznak közvetlenül a turistákhoz, sokszor maguktól próbálnak az emberek hátán “felmászni”, felúszni. Hihetetlenül jó élmény volt testközelből találkozni ezekkel a kecses, tekintélyt parancsoló csodás élőlényekkel.

Ezek komolyan gondolják. De én is?

Miért pont ott vannak?

Korábban a halászok oda dobálták a kifogott halak belsőségeit, ami miatt a terület vonzóvá vált az éhes ráják számára. Mivel nem bántották őket, nem fogták ki, ezért nem tekintettek ellenségként az emberre. Egész egyszerűen háziállatokká váltak. Manapság már nem a halászok, hanem az ebben rejlő lehetőségeket felfedező programszervezők etetik apró rákokkal és halakkal a gyönyörű állatokat.

Jó nagy darab!

Állatvédőknek

Fontos megjegyezni, hogy a ráják nincsenek bekerítve, bármikor bármelyik állat dönthet úgy, hogy inkább a nehezebb megélhetést választja, és többet nem kér az “ingyen kajából”.

Sajnos nem csak rájából van sok.

Coral Garden

Általában a program részeként a turistákat elviszik a közelben található “korall-kertbe”. Az áttetsző víz miatt nagyon jó látási viszonyok között figyelhetjük meg a legkülönfélébb színes korallokat és halakat. Leginkább azért tetszett, mert szinte kivétel nélkül élő korallokkal találkozhattunk. Sajnos ez egyre ritkább azokon a helyeken, ahová nagyobb tömegeket visznek nap mint nap.