accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Rendkívüli bejelentés: külföldi utazás esetén karanténkötelezettségről döntött a kormány

utazomajom /

Aggasztóak a számok a környező országokban. Magyarországon szerencsére az aktív fertőzöttek száma csökken és ezt szeretnék továbbra is garantálni. Az első csatát megnyertük!

Hazánk ma Európában az egyik legbiztonságosabb ország, ezért meg kell akadályozni, hogy a vírust külföldről behurcoljuk. A kormány mindent megtesz, hogy megakadályozza a vírus visszatérését. Minél jobban tudjuk kontrollálni, ellenőrizni a határokat, annál inkább van lehetőségünk a Magyarországot megvédeni.

Az Operatív Törzs javaslatára a Kormány a határellenőrzést szigorítja. Három kategóriába sorolják az államokat: vörös, sárga, zöld.

Zöld: Az aktuális fertőzöttség mértéke alacsony. Összes EU-s ország, kivéve akik a sárga kategóriában vannak. Horvátország is ide tartozik!

Sárga: A fertőzöttség mértéke kevésbé súlyos. Ide tartozik az EU-s tagállamok közül Bulgária, Portugália, Románia, Svédország. Ezen kívül többek között Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Japán, Szerbia, Kína, USA is ide tartozik.

Vörös: Rendkívül fertőzött országok sorolhatók ide. Albánia, Bosznia, Fehéroroszország, Koszovó, Macedónia, Moldova, Montenegró, Ukrajna. Minden ázsiai, afrikai, dél-amerikai, ausztráliai, óceániai ország is ide esik.

A teljes listát ide kattintva tudod pdf formátumban letölteni.

A listát az országos tisztifőorvos teszi közzé. Magyar állampolgárok esetén zöld jelzésű országokból korlátozások nélkül beléphetnek. Ha sárga vagy piros országból érkezünk, akkor a határokon egészségügyi vizsgálatnak leszünk kitéve. Ha ez alapján járványügyi kockázatot ítélnek meg, akkor akkor 14 napos hatósági karanténba kell vonulni. Ha nem ítélnek meg kockázatot, akkor is karanténba kell vonulni, de két teszttel ki lehet váltani (ha a megelőző 5 napban 48 órás különbséggel két negatív tesztet tud igazolni.) A sárga országokból a karanténból már egy negatív teszt után már lehet szabadulni, de a másodikat is meg kell csináltatni. Vörös esetében mindkét eredményt meg kell várni. Az országok listája folyamatosan változhat a fertőzöttség függvényében.

Mivel sok befizetett út van már, ezért a tesztek díjmentesek augusztus elsejéig. Ez után a sárga és a vörös kategóriába tartozó országból hazaérkező utasok ha nem szeretnének két hétre karanténba vonulni akkor nekik kell fizetni a tesztelés költségét.

A szabályok kedden éjfélkor, szerdán 0-órakor fognak érvénybe lépni.

Ajánlatok