accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kenyába indít járatokat a Ryanair és az easyJet?

utazomajom /

A Kenya turizmusáért felelős államtitkár szerint idén 18%-kal nőhet a turisták száma. Meglepőnek tűnhet, de a turizmus az ország harmadik legnagyobb devizabevételi forrása.

Kenya tárgyalásokat tervez fapados légitársaságokkal, így például a Ryanairrel és az easyJet-tel, annak érdekében, hogy azok járatokat indítsanak a kelet-afrikai országba, amely tengerpartjáról és a szafarikról híres – jelentette be az ország turizmusért felelős minisztere.

A különféle átutalások és a gazdasági export után a turizmus Kenya legnagyobb devizabevételi forrása, amelyből a tavalyi évben 119,9 milliárd shilling (1,2 milliárd amerikai dollár) folyt be a Kenya Turisztikai Testület információi alapján.

Egy olyan stratégián dolgozunk, amely arra ösztönözné a fapados légitársaságokat, hogy indítsanak járatokat az Egyesült Királyságból Kenyába – mondta el Najib Balala turisztikai államtitkár az Indiai-óceán partján fekvő Mombasa-ban, kedden. Hozzátette: tárgyalásokat fog kezdeményezni a Ryanairrel és az easyJet-tel is.

Balala egyeztetéseinek sikere esetén Mombasa lehet mindkét légitársaság első célpontja ebben a kelet-afrikai térségben. Mombasa reptere a második legnagyobb a főváros, Nairobi légikikötője után, ahová jelenleg is számos turista érkezik a sok napsütésnek és a homokos tengerpartnak köszönhetően. Kenya emellett a vadvilága miatt is sokak által ismert és kedvelt ország.

Az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyságból érkezett idén eddig a legtöbb turista Kenyába, de Balala szerint sokan látogattak el hozzájuk Indiából, Kínából és Németországból is. Kiderült az is, hogy az országot felkereső turisták mintegy 16%-a az afrikai kontinensen belülről utazott Kenyába.

Kenyában arra számítanak, hogy a turisták száma 18%-kal növekedhet idén, köszönhetően olyan tényezőknek, mint a javuló közbiztonság, vagy éppen a fejlődő infrastruktúra, amely egy új vasútvonalon felül a nagy hotelláncok megjelenését és terjeszkedését is jelenti. 2017-ban 10%-os növekedést könyvelhettek el a turisták száma tekintetében; közel 1 millióan látogattak el az országba a Kenyai Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai alapján.

A Kenya Airways, a térség harmadik legnagyobb légitársasága egyébként már októberben közvetlen járatot indít az Egyesült Államokba, a következő 5 évben pedig további 20 új desztinációval tervezik bővíteni a kínálatot.

Kenya

Mombasa, Kenya turisták által legkedveltebb városa, egész évben trópusi éghajlattal vár és minden korosztály számára színes kikapcsolódási lehetőségeket nyújt. A várost valamikor az első és ötödik század között alapították, és a történelem során volt már portugál, arab és brit kezekben is – a város kultúrája mind a mai napig őriz ezekre vonatkozó elemeket. A tengerparti ejtőzésen és fürdőzésen túl kötelező felkeresni Mombasa óvárosát, ahol rengeteg ajándékboltot és éttermet találhatunk, az UNESO világörökség részét képező Jézus Erődjét és a Haller Park névre hallgató kis állatkertet is. A város nevezetessége még a Bombolulu Műhelyek és Kulturális Központ, ahol helyben készült kézműves ajándéktárgyakat is vásárolhatunk, de törzsi táncelőadások megtekintésére is lehetőség nyílik.

forrás: bloomberg

Ajánlatok