accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kipróbálnál valami újat a síelés alatt? Ha nem figyelsz, a biztosításod bánja

utazomajom /

A téli üdülés alatt a síelés csak egy a számos lehetőség közül, amit a síterepek nyújtanak, hiszen más izgalmas sportokat is ki lehet próbálni. Nem mindegyikre térítenek azonban a biztosítók, vagy ha igen, akkor a biztosításért jóval többet kell fizetni. A Bank360.hu megmutatja, mit érdemes megnézni a kötés előtt, hogy ne kelljen az anyagiak miatt aggódni, ha baj történik.

Síelni izgalmas, de nem veszélytelen kikapcsolódás, ezért elengedhetetlen mellé a megfelelő biztosítás megkötése. A síbiztosítások az alap, városnézéshez elegendő biztosításokkal ellentétben abban az esetben is térítenek, ha például hegyi mentésre van szükség egy baleset után. Ennek a költsége biztosítás nélkül akár a több millió forintot is elérheti.

Nem mindegy, milyen tevékenység közben történik a baj

A síelés és a snowboard – vagy ahogy néhány biztosítónál szerepel, a hódeszkázás – minden biztosítónál szerepel a fedezett tevékenységek között, így ha csak ezeket szeretnénk gyakorolni, elég lehet az alap síbiztosítás is. Természetesen itt is figyelni kell, hogy minden esetben a kijelölt pályán sportoljunk, illetve a többi kizárásra is érdemes odafigyelni. A hüttében elfogyasztott italok után például nem tanácsos síelni, az ittasan elszenvedett balesetre ugyanis nem fog téríteni a biztosító.

A síelés és a snowboard mellett a népszerű tevékenységek közé tartoznak a korcsolya, a szánkózás és a motoros szános kirándulás is. Utóbbi néhány biztosítónál benne van a fedezett sportágak körében, míg máshol a feketelistán van, ezért ezt mindenképpen érdemes ellenőrizni a biztosítás megkötése előtt.

Az olcsóbb síbiztosításoknál általában a nem biztosított tevékenységek között van a boblesiklás, a síugrás, a vadsíelés, illetve minden amatőr és profi sporttevékenység, még az egyébként elfogadott sportágaknál is. Van, ahol pedig a biztosított tevékenységek közé sorolják a jégvitorlást és a fakutyázást.

Fontos, hogyha olyan tevékenység űzése közben sérül meg a biztosított, ami nincs benne az utasbiztosítási csomagjában, akkor még sürgősségi ellátás esetén sem számíthatunk a biztosító segítségére. Ebben az esetben az Európai Egészségbiztosítási Kártya is akkor jön jól, ha találunk olyan állami intézményt, ahol azt elfogadják.

A drágább csomagokkal több mindent csinálhatunk

A síbiztosítások mellé lehet választani különböző kiegészítőket, ami védelmet nyújt a hobbi extrém sportolók és akár az amatőr versenyzők számára is. Ezek a csomagok azonban drágábbak, egy hétre kétszeres vagy háromszoros árral érdemes számolni, ha az alapbiztosítás helyett az extrém sportos síbiztosítást választjuk. Az összeg azonban így sem magas: egy hét napos, autó asszisztencia nélküli síelésnél az alapcsomagok ára 3500-4000 forintnál kezdődik, a legdrágább biztosítások ára pedig 13 ezer forint körül alakul. Ezért azonban már lényegében mindent szabad. A téli sportokat tekintve lehet pályán kívül is síelni, engedélyezett a síbiciklizés, a jéghoki, a kutyaszánozás, a hórafting, a hótalpas túrázás és a bobozás is többek között.

A drágább biztosítások nemcsak a tevékenységeket tekintve megengedőbbek. A biztosítási összeg is többszöröse annak, amit az alapbiztosításoknál kapnánk, legyen szó akár egy sporteszköz sérüléséről vagy az orvosi ellátás költségeinek fedezéséről.

Igazítsuk a biztosítást az igényeinkhez!

A síbiztosítások között jelentős különbségek vannak, nem mindegy tehát, hogy melyiket választjuk. A Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátora segít a feltételek és díjak gyors és alapos összehasonlításában, és ez alapján a nekünk megfelelő biztosítás kiválasztásában és megkötésében. A kalkuláció és szerződés előtt érdemes végiggondolni, hogy mit szeretnénk kipróbálni a téli üdülés alatt. A helyszíni lehetőségek megnézésével már előre olyan biztosítást tudunk kötni, ami akkor is véd bennünket, ha a terepen kedvünk szottyan egy új sport kipróbálására.

Ajánlatok