accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

KLM nyilatkozata a tesztelések és a desztinációk besorolása kapcsán

utazomajom /

A személyzet és az utasok tesztelése

A Holland Népegészségügyi és Környezetvédelmi Intézettel (RIVM) folytatott eredményes megbeszélések után a KLM Holland Királyi Légitársaság biztonságos tesztelési protokollt fejlesztett ki azon dolgozói számára, akik a holland kormány által biztonságosnak ítélt zónán kívüli országokba repülnek, és ott elhagyják a reptereket. Sok más intézkedés mellett a munkatársakon két antigén gyorstesztet végeznek az Amszterdam-Schiphol repülőtéren, egyet indulás, egyet pedig az Amszterdamba való hazaérkezés előtt. Mindezeken felül a dolgozóknak több szabályt is be kell tartaniuk a célországokban való tartózkodásuk alatt. A holland kormány szerint az említett protokoll biztosítja a szükséges védelmet.

A KLM járatai január 23-től nem közlekednek Amszterdam, valamint az Egyesült Királyság, Dél-Afrika és Dél-Amerika (Argentína, Brazília, Chile, Peru, Ecuador, Kolumbia, Venezuela, Bolívia, Uruguay, Paraguay, Suriname, Panama, Guyana, French Guyana) között. Ez alól – a kormányzati intézkedéseknek megfelelően – csak a teherjáratok képeznek kivételt. A magas veszélyeztetettségű területekről Amszterdamba érkező utasok számára a holland kormány a meglévő PCR teszten túl antigén tesztet is kötelezővé tesz, amit az indulás előtt nem több, mint 4 órával kell elvégezni. Ez sajnos kellemetlenségeket okozhat egyes utasok számára, hiszen nem minden reptéren üzemel tesztlabor, a KLM azonban ebben is segíteni kívánja ügyfeleit.

A biztonságos országokba való közlekedés nem változik

A vírushelyzet immáron majdnem egy éves kitörése óta a KLM számára a biztonságos és felelős utazás, az utasok és a személyzet egészsége a legfontosabb. Ennek köszönhetően képesek voltak fenntartani a szükséges forgalmat, különös tekintettel a hazajuttató és a teherjáratokra. A légitársaság természetesen számos intézkedéssel – például HEPA szűrőkkel, a maszkhasználat kötelezővé tételével és a fedélzeti szolgáltatások átalakításával – védte az utasokat a levegőben is. A KLM a jövőben is ki szeretné venni részét a koronavírus ellen folytatott harcból, ezért továbbra is nagy szükség van a légiipar nemzetközi szereplői közötti párbeszédre, hogy a nemzetközi megállapodásoknak megfelelő, hatékony és megvalósítható intézkedések születhessenek.

Koronavírus tesztcenter a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

A Budapest Airport 2B termináljában minden nap hajnali 3 és este 8 óra között* nemcsak az utasok, de bárki igénybe veheti a koronavírus tesztcentert. A központban rapid antigén és PCR tesztet is lehet készíttetni. A PCR tesztet az államilag meghatározott 19 500 forintos áron végzik, az eredmény pedig 24-48 óra alatt kerül kiküldésre. A tesztelés mindkét módjára online regisztrációval lehet jelentkezni magyar és angol nyelven. A jelentkezők egy QR kódot kapnak, amit a helyszínen érintésmentesen tudnak beolvasni. A teszt árát bankkártyával tudják kifizetni, ezt követően pedig meg is kapják a sorszámukat. Az eredmények minden esetben e-mailben kerülnek kiküldésre. Érdemes megjegyezni, hogy a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak két negatív PCR tesztre van szükségük a hatósági karantén elkerüléséhez.

*a tesztcenter nyitvatartása bizonyos napokon változhat, a menetrendek vagy a megnövekedett forgalom miatt az időintervallum hosszabbodhat

Ajánlatok