accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Rodosz mellett Korfun is tombol az erdőtűz, megkezdték az evakuálást

utazomajom /

Tegnap még arról írtunk, hogy Rodoszon óriási problémát okoznak az erdőtüzek, ma pedig már egy másik görög szigeten, Korfun is pusztító tűzvész nehezíti az emberek életét.

Eddig nagyjából 2500 embert kellett kimenekíteni Korfuról a görög tűzoltóság beszámolója szerint.

A közösségi médiát ezúttal is elárasztották a videók a lángokban álló Korfuról. A felvételeken jól látszódik, ahogyan az eget narancssárgára festi a tűz. Habár a sziget több pontján is ég az erdő, leginkább a turisták által kedvelt északi részen nagy a veszély. A tűz délkeleti irányba terjed, ahol már privát hajók várják a menekülni kényszerült családokat.

A két legnagyobb beutaztató cég a Jet2 és a Tui már üres gépekkel repül Rodoszra, hogy segítse a turisták evakuálását.

Ha görög szigetre készülsz utazni a közeljövőben feltétlen javasoljuk, hogy regisztrálj ingyenesen a Konzuli Szolgálat oldalán. Ebben az esetben nyilvántartásba vesznek és ha bajba kerülsz, meggyorsítja a segítségnyújtást. Egyébként máskor is célszerű beregisztrálni, de most különösen ajánlott.

 

Ajánlatok