accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mindenféle megkötés és korlátozás nélkül utazhatunk Horvátországba

utazomajom /

A Horvát Köztársaság Polgárvédelmi Operatív Törzse 2020. május 28-án hatályba lépett határozata értelmében: Az Európai Unió meghatározott tagállamai  állampolgárainak a Horvát Köztársaságba történő beutazáskor a továbbiakban nem kell külön igazolniuk beutazásuk célját, hanem a COVID-19 járványt megelőző feltételek mellett utazhatnak be, azonban továbbra is kötelesek betartani a Horvát Közegészségügyi Intézet által megfogalmazott járványügyi előírásokat.

A beutazásakor – az esetleges, későbbi járványügyi kontaktkutatás elősegítése érdekében – rögzítik az úti célt, mobiltelefon számot és e-mail címet. A határon végzett adatgyűjtés miatt kialakuló torlódás elkerülése, a várakozási idő csökkentése érdekében, a horvát hatóságok a Horvát Köztársaságban tartózkodni szándékozó külföldi állampolgároknak javasolják, hogy adataikat előre töltsék fel az entercroatia.mup.hr honlapon keresztül. Azon utasoknak, akik az említett honlapon adataikat előre feltöltik, a határon nem kell külön várakozniuk az adatszolgáltatás miatt.

A honlap kialakítása ügyfélbarát, az adatok bevitele egyszerű. A honlap jelenleg horvát, illetve angol nyelven érhető el, de a következő napoktól magyar nyelven is elérhető lesz.

Az ilyen módon adatokat szolgáltató utasoknak tehát a határ átkelés alkalmával nem kell majd a határátkelőhelyen várakozniuk a szükséges adatgyűjtés céljából, mivel a határrendészet az ő előre feltöltött adataikat már a rendszerből tudja ellenőrizni.

Az adatok honlapon keresztül történő feltöltését követően, az utas visszaigazoló e-mail üzenetet kap, továbbá megkapja a Horvát Közegészségügyi Szolgálat útmutatóival és javaslataival kapcsolatos információkat. A fent felsorolt államok állampolgárai számára a Horvát Közegészségügyi Intézet útmutatói hamarosan több nyelven is elérhetővé válnak.

Akik az utazást megelőzően adataikat nem töltik fel, kötelesek azt a határátkelés alkalmával megtenni. Ilyen esetben külön sávban kell várakozniuk és a helyben történő adatszolgáltatás miatt hosszabb várakozási időre lehet számítani!

Ajánlatok