accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Korszerű teraszárnyékolás kedvező áron

utazomajom /

A korszerű, új építésű épületek esetében ma már nem kérdés, hogy az egyes szerkezetek az energiahatékonyság jegyében készüljenek, így árnyékolástechnikára is szükség van a hővédelem, a hőszigetelés miatt.

Különféle kül- vagy beltéri megoldások állnak rendelkezésre, amelyek között árban nagy eltérés lehet. Annak érdekében, hogy komfortosan érezzük magunkat otthonainkban és az ahhoz szervesen kapcsolódó erkélyeken, teraszokon, gondoskodni kell a napvédelemről. A beltéri árnyékolók hangulatosak, dekoratívak, és részei az enteriőröknek, azonban a hőszigetelés szempontjából kevésbé jelentősek. Ezzel szemben a kültéri nyílászárók és teraszárnyékolók szerepe nem elhanyagolható. Milyen az ideális árnyékoló kültérre?

Lehet-e a napvitorla ideális megoldás?

Az utóbbi évek divatos és látványos árnyékolói számos előnyüknek köszönhetik népszerűségüket, A napvitorla rögzítés egyszerű folyamat, és a végeredmény időtálló. Persze ennek érdekében minőségi anyagból készült terméket érdemes beszerezni, de mivel alapvetően kedvező árfekvésű, nem érdemes néhány ezer forinton spórolni.

A napvitorlák szabályos és szabálytalan alakú erkélyek, teraszok vagy akár nagyobb területek, például kertek, parkolók, medencék és játszóterek árnyékolására is alkalmasak, ugyanis könnyen egymás mellé sorolhatók az egyes darabok. Kedvező áruk is vonzóvá teszi őket sokak szemében, hiszen a terület nagyságát és a védelem teljességét illetően hasonló árnyékoló képességgel rendelkező napellenzőkkel összevetve kifejezetten olcsóak. Viszont azzal ellentétben szinte bárhol használhatóak, vízszintesen és függőlegesen rakva egyaránt.

Légies kavalkád akár színesben is

Valamennyi külső árnyékoló közül a napvitorla a legegyszerűbb és legősibb szerkezet, őseink leszúrt karók fölé kifeszített állatbőrökkel, majd textillel védték magukat a naptól. Eredményes megoldás ma is, korszerű kivitelben.

Nagy vonzereje a légies megjelenés, ami könnyeddé, játékossá teszi a szerkezetet, és a vitorlások világát idézi. Választhatunk klasszikus háromszög vagy négyszög alakú napvitorlát, visszafogott natúr színekben vagy a környezettől jobban elütő színekben, attól függően, hogy milyen stílusú miliőbe szeretnénk beilleszteni. A nagy méretválasztéknak köszönhetően megtalálhatjuk az ideális darabot.

A megfelelő rögzítés kulcsfontosságú

A használat és az élettartam szempontjából lényeges a szerkezet megfelelő telepítése, rögzítése, feszítése az előre kijelölt fix rögzítési pontokhoz, amelyek lehetnek oszlopok, falba fúrt kampók, korlátok, de akár egy fa is. Optimális esetben a 60 km/h-nál nem nagyobb szélterhelést is elviseli, illetve a vízálló típusok esetében enyhe lejtéssel történt telepítést követően a csapadéknak is lefolyást biztosít, így az sem rongálja meg.

A megerősített szélekkel és sarkokkal rendelkező minőségi napvitorlák anyaga erős, rugalmas, tartós és UV-álló, apró hézagos szövésű HDPE, így előírás szerint rögzítve több szezonon keresztül nagyszerűen használhatók.

Ajánlatok