accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kötelező lesz a koronavírus elleni oltás a Qantas nemzetközi járatain

Katya /

A Qantas légitársaság vezetője, Alan Joyce a A Current Affair című ausztrál tévéműsorban beszélt arról, hogy addig nem indulnak útnak a nemzetközi járataik, amíg nem lesz elérhető a védőoltás. Az ausztrál légitársaság utazási szabályzatába foglalja majd a kötelező védőoltást, azaz nemzetközi utasaik nem szállhatnak fel a gépeikre, ha nem tudják igazolni, hogy beadatták a vakcinát.

Joyce szerint más légitársaságok is követni fogják a példájukat – írja a News.com.au. Arról azonban még nem született döntés, hogy az oltási kötelezettség érvényes lesz-e a belföldi utasokra is, azonban, ha valaki el akarja hagyni Ausztráliát, a tervek szerint nekik is kötelező lesz az oltás.

A kérdés kapcsán az Euronews több légitársaságot is megkeresett. A Ryanair azt nyilatkozta, az Európai Unión belüli utazáshoz a cég nem fontolgatja az oltás igazolásának szükségességét: „Az EU rövid távú járataira nem lesz szükség oltóanyag-tanúsításra (ahogy a Qantas ausztrál belföldi járataihoz sem lesz szükség” – áll a társaság szóvivőjének közleményében. -„Az EU szabad mozgásának rendszere szerint úgy gondoljuk, hogy a karantén korlátozásai 2021 tavaszán megszűnnek, amint rendelkezésre állnak hatékony oltások a magas kockázatú csoportok Covid-19 elleni védelme érdekében.”

Az Air France az Euronews-nak adott nyilatkozatában arról írt, hogy figyelemmel kíséri a helyzetet és részt vesz a kormányokkal és az egészségügyi hatóságokkal folytatott megbeszéléseken, de még nem lehetséges meghatározni azokat a pontos feltételeket, amelyek szerint az oltóanyag meglétét követően irányítják az utas szállítást.

Egyébként a légitársaság jelenleg a párizsi Charles de Gaulle és az Orly reptereken indulás előtt teszteli utasait. Úgy fest, egyelőre a légitársaságok többsége is a tesztelést látja a megfelelő útnak, ahhoz, hogy ismét beindítsák nemzetközi járataikat.

A Korean Air szóvivője az Associated Press-nek pedig arról beszélt, hogy ezt a döntést a kormányok fogják meghozni és nem a légitársaságok.

A The Brussels Times cikke szerint sem a Brussels Airlines, sem annak anyavállalata, a Lufthansa nem tervezi, hogy oltási igazolást kér majd az utasoktól. A Brussels Airlines múlt héten azonban tartott egy olyan tesztrepülést, ahol minden utassal elvégeztek egy Covid gyorstesztet beszállás előtt és csak azok szállhattak fel a gépre, akiknek negatív lett a teszteredményük. A brüsszeli reptér vezérigazgatója, Arnaud Feist úgy látja, előbb vagy utóbb kötelezővé válik az oltás igazolása vagy a negatív teszt.

 

Forrás: News.com.au, Euronews, The Brussels Times

 

Ajánlatok