accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Különös pekingi ételek – Nemiszerv étterem

utazomajom /

Wangfujing

Pekingben, Wangfujing mellett fekvő éjszakai ételpiacon igazán különös fogásokkal találkozhatunk. Mindössze hat órára, délután négy és este 10 között vannak nyitva a standok, a választék viszont igen nagy: fagyasztott tengeri csillag, selyemhernyós és százlábús kebab, pálcikán kapható skorpió, szöcske, bikahare, és egyéb rovarok is a kínálat részét képezik. A tartomány híres arról, hogy a helyiek bármiből képesek ételt varázsolni. Igazi ínyencségnek számít a méhlárva, kaktusz, és a moha is – ezek egyébként több pekingi étteremben is kaphatók. A kutyahús, a kígyó, a teknősbéka, a medvemancs, és az újszülött rózsaszín egér mind hagyományos, ősi ételnek számítanak, amiket többek között az állítólagos gyógyhatásuk miatt fogyasztanak. Gyakran látni szárított kígyót és csikóhalat, amelyet gyógynövényekkel együtt áztatnak boroskancsóba. A “földi csirkének” nevezett béka nem is számít egzotikumnak, közkedvelt, mindennapi étel.

Rovarok

Gouilizhuang – a pénisz étterem

Péniszt sok pekingi étteremben ehetünk, azonban a Guolizhuang vendéglátóhely tipikusan erre a testrészre építette fel a profilját. Az étlapon bika és lópénisz mellett olyan egzotikumok is helyet kaptak, mint a Kanadából importált oroszlánfóka-pénisz. Az ablakokat elhúzott függöny borítja, 18 év alatt nem is lehet az étterembe belépni. A férfi mosdó piszoárja fölött fából faragott pénisz látható, alatta “A férfiak reménye” felirattal. Csinos pincérnők rohangálnak a nemi szervekkel az asztalok körül. A nyersanyagot először negyvenöt fokos szögbe állítva közszemlére teszik. A még tapasztalatlan vendégeknek leginkább a csábító péniszhotpotot ajánlják, amely hat különböző nemes szerv mellett gyógynövénylevest és teknőshúst is tartalmaz. A kínaiak azért esznek péniszt, mert szerintük növeli a férfierőt és felerősíti a vágyakat. Népi hagyomány szerint a nőket megszépíti az ilyen étel, ugyanis rengeteg fehérjét tartalmaz, ami jót tesz a bőrnek. Egyes éttermek figyelmeztetnek: A nők nem ehetnek túl sok péniszt, mert erősítheti a szőrt, akár a szakálluk is kinőhet.

Ajánlatok