accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A fenntarthatóság jegyében hamarosan légitaxikkal is közlekedhetünk az Emirátusokban

utazomajom /

Rász el-Haima Közlekedési Hatósága és Rász el-Haima Turisztikai Hivatala  forradalmi lépést tettek a fenntartható turizmus és közlekedés területén. Szándéknyilatkozatot írtak alá a Skyports Infrastructure vállalattal az elektromos légitaxi szolgáltatásokhoz szükséges vertiport infrastruktúra fejlesztéséről.

A közös fejlesztésű, tervezésű és üzemeltetésű eVTOL járművek az elsők lesznek az országban, amelyek függőleges fel- illetve leszállásra képesek, és várhatóan már 2027-ben kereskedelmi forgalomba állnak.

A fejlesztés eredményeként egy gyors, kényelmes és környezetbarát közlekedési lehetőség áll a turisták rendelkezésére, hogy ellátogassanak Rász el-Haima legnépszerűbb helyeire és látványosságaihoz, ideértve az Al Mardzsan-szigetet, az Al Hamrát és a Dzsebel Dzsajsz-t, az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb csúcsát is.

https://utazomajom.hu/ras-al-khaimah/
Rász el-Haima hamarosan bevezeti a légitaxikat

A turisták jelentős időmegtakarítást érnek el ezzel az új közlekedési móddal, ugyanis az Al Mardzsan-szigetről a Dzsebel Dzsajsz-hoz való utazás autóval körülbelül 70 percet vesz igénybe, légitaxival ez az idő kevesebb mint 20 percre csökken.

Az elektromos légitaxikkal nemcsak jelentős időmegtakarítás érhető el egyik helyről a másikra való eljutásban, de zéró károsanyag kibocsátásukkal komoly alternatívát jelenthetnek a földi közlekedéssel szemben, amely az üvegházhatású gázok 40%-ért felelős globális szinten. A fejlesztéssel egyrészt a szén-dioxid kibocsátás csökkenthető, másrészt a vertiport hálózat lehetőséget ad az Egyesült Arab Emírségek légitaxi hálózatába való jövőbeli integrációra is.

A vertiport-hálózat forradalmasítja a közlekedést Rász el-Haimában, és támogatja azt a célt, hogy 2030-ig még környezetbarátabb módon tudja fogadni az évi 3,5 millió látogatóit.

Ajánlatok