accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Teltházzal indult a STRAND Fesztivál! – Mi is megnéztük!

utazomajom /

Tegnap hivatalosan is kezdetét vette a STRAND Fesztivál egy fergeteges teltházas nappal. A csütörtöki napra már elővételben elfogytak a jegyek, a nap főszereplői Azahriah, Beton.Hofi, Dzsúdló és Krúbi voltak. A mai és a szombati napokra még korlátozott számban kaphatók jegyek. A szervezők idén minden eddiginél több újdonsággal várják a fesztiválozókat. Cirkuszi színekbe öltözik a STRAND és a koncertek között a Fővárosi Nagycirkusz és Kiss V. Balázs bűvész világszámokkal érkezik, míg a fesztivál területén a Karzat Színház és a Vándorvurstli, a Piros Orr Alapítvány bohócai, a Rippel Fivérek és számos zsonglőriskola várja a vendégeket. 

A fesztivál két legnagyobb színpada a balatoni panorámás, szabadtéri MOL Nagyszínpad és az óriási nyitott sátorban felépülő Foodora Nagyszínpad egymás mellett kapnak helyett. A STRAND cirkusz főterén a legnagyobb hazai előadók koncertjei váltják majd egymást a legizgalmasabb hazai és nemzetközi cirkuszi produkciókkal. A zárónapon Foodora Nagyszínpadon lép fel a fesztivál egyik legjobban várt előadója a Purple Disco Machine, aki először játszik Magyarországon. A Borsodi színpadon találkoznak a hazai zenei élet legizgalmasabb előadói a legkülönbözőbb műfajokat képviselve. Mindenki megtalálhatja majd a koncertet, amit hiányolt még a nyárból Ajsa Lunától, Hundred Sinsen át egészen a World is mine csapat fergeteges bulijáig. Ugyancsak koncertekkel várja a rajongókat a a Petőfi Színpad, a Telekom Kraft Színpad, a Kinley Stage és a MEISTER ZONE BY JÄGERMEISTER  az éjjeli órákban pedig a Kraft Kertben Járai Márk a házigazda a Tábortűz  helyszínén.

Strand Fesztivál 2023 – Augusztus 24 csütörtök

A STRAND Fesztiválon épül fel a Balaton minden bizonnyal legmagasabb tornya. A Magyar Honvédség közreműködésével működő, 25 méter magas komplexum tetejéről a bátor jelentkezők egy közel 200 méteres pályán csúszhatnak végig a közönség felett, a színpadok előtt. Szombaton a Valmar csapata is  vállalkozik erre, a szerencsések pedig velük együtt csúszdázhatnak.

A Foodora Beachen 13 órától techno jóga várja a fesztiválozókat, ahol DJ-k pakolják majd a trackeket. Ha ez nem volna elég a Bor50di Darts-Foci helyszínen mindenki kipróbálhatja magát darts-focistaként is 14-19 óra között. Eközben a fesztivál túlsó végében a STRAND Kertmozi naponta két filmmel és popcornnal várja a nézőket.

Folytatva a korábbi évek hagyományait, a szervezők ebben az évben is szeretnének nagy hangsúlyt fektetni a fesztiválon használatos műanyagok mennyiségének minimalizálására, így a fesztiválozók cirkuszi öltözetbe bújtatott 2023-as STRAND repoharakból választhatnak. A Mastercard új szolgáltatásaként a poharak a Mastercard Repohár Visszaváltó Pontokon lesznek visszaválthatóak, ahol a pohárért kifizetett teljes összeg visszakerül a fogyasztóhoz.

A STRANDnak már hagyományosan része a kortárs képzőművészet. Ebben az évben egy művésztelep alakul a fesztivál szívében, hat konténerben nyílik galéria kiállítás, ahol eredetiben láthatóak az alkotások és az a művészekkel is lesz lehetőség személyes találkozásra vagy akár közös alkotásra is.  Az ArtPart programban részt vesz többek között Bereczki Kata, Ef Zámbó István, Fehér László, Győri Márton, Labrosse Dániel, Marosi Panni, Shane54, Sibitka Panni, Soós Nóra és Weiler Péter. Ugyanitt kiállít a frissen Best of Balaton díjas balatonoffseason, a Főfotó Galéria és Az én lemezem fotókiállítása is látható lesz, ahol magyar sztárok mutatják be a számukra legfontosabb lemezeket.

Az UNICEF programjához elsőként csatlakozott a STRAND Fesztivál. A szervezet legújabb kampányában zenészek segítségével emel hangot az iskolai bántalmazás ellen. Olyan zenekarok és előadók állnak ki az ügy mellett, mint a Halott Pénz, T. Danny, a Bagossy Brothers Company, Columbo és Lil Frakk. A kampány fő üzenete pedig a STRAND összes színpadának kivetítőjén látható a fesztivál teljes ideje alatt.

A STRAND fesztivál egyik legfontosabb helyszíne a Telekom KRAFT kert lesz, ahol hihetetlenül színes programokkal készülnek a fesztiválozóknak. Itt zajlik a III. Telekom PodcastFest. A Telekom Kraft Kert Kávézóban irodalmi- és kvízműsorokat tartanak, valamint Bánki Beni beszélgetős órája is itt  kapott helyet, és itt lesz az esti Tábortűz, ahol többek között olyan népszerű zenészek játszanak majd, mint Járai Márk, Szivák Zsolt, Molnár Tamás, Bérczesi Robi, vagy Áron András ‘Apey‘. Napindítóként ébresztő jógával vár mindenkit a Telekom Kraft kert.

A fesztiválozók közvetlenül a Balaton partján tölthetik a nyár utolsó napjait, akár saját sátorral, akár előre telepített, komfortos, mindennel felszerelt hálóhelyekkel. A STRAND MBH BANK KEMPINGjének varázsa van, olyan kultikus-misztikus alakokkal, mint ÁBEL, akit évek óta keresnek a kemping lakói. A parti kempingből néhány lépés a Balaton és tökéletes helyszíne a reggeli napfelkeltéknek, a közösségi tér pedig új barátságok születésének helyszínéül szolgál majd. Az MBH BANK X PFR INFLUENCER CLUB HOUSE helyszínén pedig érdekes aktivitások, közönségtalálkozók és előadások várják majd a fesztiválozókat.

Piros Orr Bohócdoktorok, már több mint 25 éve viszik el a nevetés gyógyító erejét a gyermekkórházak betegeinek és idősotthonok lakóinak, most a STRAND Fesztivál látogatóit is jókedvre hangolják: rendhagyó reggeli tornával, de napközben is megéri ellátogatni a MOL Új Európa Alapítvány  Civil Parton felállított bázisra 13-19 óra között. A fesztiválozók pedig támogathatják a bohócdoktorok küldetését termékeik megvásárlásával!

Augusztus 26-án, szombaton este a STRAND keretében rendezik meg az idei „Balaton Ünnepét”. Ezen a napon a fesztiválra várják a Best of Balaton neves kurátorait és az előző évek Best of Balaton ajánlatai mellett azt a 22 újat, akiket idén a közönség ajánlott a kurátorok figyelmébe. A MOL, az Index és az MBH Bank különdíjat is ad át a helyszínen.

Ajánlatok