accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A legjobb hazai szállodák – Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz

utazomajom /

Hazai top szállodákat bemutató sorozatunk következő része alkalmával a Hévízre látogattunk, ahol a Bonvital Wellness & Gastro Hotelben töltöttünk egy éjszakát.

Hévíz

Azt gondolom kevesen tudják, hogy Hévíz a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében 2012-ben a második helyet szerezte meg. Népszerűségét elsősorban a Hévízi-tónak köszönheti. Különlegessége, hogy a többi hasonló hőmérsékletű állóvízzel szemben nem vulkanikus eredetű, hanem tőzegmedrű forrástó, amelyet a 38 méter mély Hévízi-forrásbarlangból feltörő, percenként 30–40 ezer liter vízhozammal 38 °C-os víz táplál.

Éppen ezért a víz télen sem hűl le túlságosan, a leghidegebb napokon sem szokott 24 °C alá csökkenni a hőmérséklete. Emiatt egész évben látogatható. A tó további érdekessége, hogy a legmélyebb pontja 38,5 méter mélységű, de szinte sehol sem ér le a lábunk. Ez a magyarázat arra, hogy miért sétál mindenki Hévíz városában “kukaccal” a hóna alatt. Az úszógumiszerő szivacson lebegve relaxálhatunk. Azonban túl sokáig nem érdemes a vízben maradni, hiszen nagyon magas koncentrációban tartalmaz ásványi anyagokat. A gyógytó vize kalcium- és magnéziumtartalmú, kénes, enyhe radontartalommal. A hangosbemondó szerint 20 percnél tovább nem érdemes egyhuzamban fürdeni.

Bonvital Wellness & Gastro Hotel

A szálloda Hévíz központjában egy sétálóutcában található a fürdő bejáratától mindössze néhány percre. A nemrég nyílt hotel az Accent csoport tagja, ehhez megfelelőn magas szintű minőségpolitikai elvárásoknak kell megfelelnie. Ez jól látható a személyzet udvariasságán, öltözékén, de akár a lobby tisztaságán és arculatán is.

Wellness

A modern stílusban épített wellness részlegben megtalálható egy hatalmas élménymedence, illetve egy jacuzzi. Külön öröm volt végre megfelelő hőmérsékletű vízben fürdeni. Sajnos sok helyen tapasztaltuk, hogy nem fűtik fel rendesen a medencéket, ezért csak rövid ideig kellemes őket használni. Meglepődtem, hogy a vízben két darab vízibiciklit is találni. Ezek rendes szobabicikli formájú eszközök, csak éppen a víz ellenállásával működik súlyok helyett. Ilyet még nem láttunk máshol.

A medencéken kívül élményzuhany, sókamra, gőzkabin és két szauna is a vendégek rendelkezésére áll. A teljes részleg nagyon karban van tartva, a csempék, a padló, mennyezet, lámpák, szaunák is nagyon tiszták és tökéletes állapotban vannak.

A helyszínen további wellness szolgáltatások kipróbálására is van lehetőség, például iszappakolás vagy masszázs.

A szoba

Sétálóutcára néző erkélyes standard szobát kaptunk. Az alapfelszereltségen túl vízforralót, kávét és minőségi teát is találtunk. A fürdőszobában tágas tiszta tusoló várt, piperecikkekkel. A wellness részlegbe előre bekészített fürdőköpenyekben tudtunk lesétálni. A vendégek összetételét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a televízió csatornák között sok külföldi is volt.

Az étterem

Az Apetite étterem mellett igazi kulináris élvezetekre bukkanhatunk a Brix Bistroban. Az ételekben visszaköszön a hagyományos alapanyagok különleges felhasználása is, például az uborkazselé, de megtalálható füstölt lazac, kucsmagomba, vagy akár a báránygerinc is. Az étlapon az allergén anyagok kiemelten szerepelnek, ezzel is könnyítve a választást.

Összegzés

Biztos vagyok benne, hogy aki a Bonvital Wellness hotelt választja nem fog csalódni a kiszolgálás, és a szolgáltatások minőségében sem, így bátran ajánlom mindenkinek! A szálloda egyébként a booking.com értékelései szerint (is) rendkívüli, 9.5 a 10-ből. Egyetlen negatívumként a szobában lévő gyenge wi-fi jelet tudom felhozni, de a menedzsertől azt az információt kaptam, hogy dolgoznak az erősebb jeladók felszerelésén.

(szponzorált tartalom)

Ajánlatok