accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Melyik az a hely a Földön, ahová a legtovább tart eljutni?

utazomajom /

Tegyük fel, hogy eleged van már munkából és elutaznál oda, ahová biztos nem megy utánad a főnököd. Mutatjuk a lehetőségeket.

Pitcairn-szigetek

Pitcairn-szigetek Új-Zéland és Panama között félúton, Polinézia keleti partjainál elhelyezkedő apró sziget, az Egyesült Királyság egyik tengerentúli területe. A 2019-es népszámlálás szerint mindössze 50 fős lakossággal rendelkezik. Jajj annak, aki összeveszik a szomszéddal.. A sziget legfontosabb bevételi forrása a bélyegkiadás.

Pitcairn-szigetek. Mit mondjak, nincs közel.

Néhány éve azért kerültek a figyelem középpontjába, mert a legkisebb lakosú szigetországként engedélyezték a melegházasságot. A legközelebbi sziget több száz kilométerre található, de mind lakatlanok. Ha megjött a kedved és el szeretnél jutni erre a gyönyörű trópusi szigetre, akkor el kell, hogy keserítselek. Először is nincs repülőtere, csak hajóval közelíthető meg. A legrövidebb útvonal Pitcairn-szigetekre: Budapest – Párizs – Los Angeles – Tahiti repülővel. Tahitiről heti egy alkalommal 5 és fél óra alatt lehet a Mangareva szigetre repülni, ahol a legközelebbi reptér található. Mangareva 521 km-es távolságra található a csak hajóval megközelíthető Pitcairn-szigetektől. A hajózás 32 óráig tart, és nem érdemes lekésni, mert csak 3 havonta indul.

Forrás: wikipédia

Ha minden kijön, akkor két és fél nap alatt lehet eljutni a Pitcairn-szigetekre, azonban könnyen lehet, hogy hónapokig tart az utazás. Különböző világ-körüli utat megtevő óceánjárók és egyéb expedíciós hajók persze kikötnek itt is, azonban ezekkel még tovább tartana odajutni. Kedvet kaptál?

Kerguelen-szigetek

A Kerguelen-szigetek vagy más néven az “Elhagyatott Szigetek” az Indiai-óceán déli medencéjének egyik francia fennhatóság alá tartozó szigetcsoportja, a Francia déli és antarktiszi területek része. Távolsága a legközelebbi szárazföldektől, a Heard-szigettől és a McDonald-szigetektől 435 km. A szigeten állandóan 50-100 közötti francia kutatócsoport állomásozik és a Pitcairn-szigetekhez hasonlóan, itt sem található repülőtér. A legközelebbi lakott terület 3.300 km-re található, Madagaszkáron. A reunioni kikötőből egyetlen egy hajó közlekedik a szigetre 3 havonta, 6 napos menetidővel. Reunionra mi is szoktunk kitenni ajánlatot, 18 óra alatt egyetlen átszállással megközelíthető, nekünk is volt szerencsénk már ott járni. Ezzel együtt tehát minimum egy hétig tart eljutni oda, azonban a szigeten található egy 1860 méter magas hegység, ahová eddig egyetlen egy személy jutott fel, ő is helikopterrel.

Fóka Kerguelen szigeteken.

A hegy tetején biztosan nem talál meg a főnököd.

Érdemes még megemlíteni a bhutáni Gangkhar Puensum hegyet, ez ugyanis a világ legmagasabb még meg nem hódított helye. A 7.570 méteres csúcsot nem csak azért nem mászta még meg senki, mert elképesztően nagy kihívást jelent, hanem mert vallási okokból a mászási tevékenységet a kormány betiltotta.

Forrás: RealLifeOfLore

Ajánlatok