accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Legyen a Wizz Air repülőgépe a festővásznad!

utazomajom /

Kreatív pályázatot hirdet a fenntarthatóság jegyében a légyitársaság.

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága izgalmas pályázatot hirdet, amely során olyan ambiciózus tehetségek jelentkezését várják, akik a fenntarthatóság jegyében megterveznék a flotta egyik repülőgépének külső festését. A dizájn egy Airbus A321neo gépét fogja díszíteni, hogy ezzel is felhívja az utasok figyelmét a fenntarthatóság fontosságára. A nyertes pályázat
alkotóját 2000 euró értékű WIZZ-utalvánnyal is jutalmazzák.

A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb flottájával és Európa legalacsonyabb szén-dioxid- intenzitásával arra törekszik, hogy a légiközlekedés legzöldebb választása legyen, és már most utat mutat az iparág többi résztvevője számára a fenntarthatóbb jövő felé vezető úton.
A légitársaság nemrég bejelentette, hogy az utaskilométerenként számított átlagos szén- dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest, és a légitársaság valaha mért legalacsonyabb értéke egy naptári év alatt. A légitársaság kiemelt célja, hogy 2030-ig a karbonkibocsátása intenzitását további 25 százalékkal csökkentse. A „zöld” elköteleződését tovább bizonyítva most lehetőséget ad azoknak a kreatív tehetségeknek, akik számára szintén fontos a fenntarthatóság, és erre a géppark egyik tagjának új, látványos külsejével segítenének felhívni az utazóközönség figyelmét.

A pályázatra február 12. éjfélig várják a pályaműveket a liverydesign@wizzair.com e-mail
címen a verseny feltételeinek és a leadási útmutatónak megfelelően. Az eredményhirdetést
követően a győztes terv egy részét vagy akár teljes egészét is viszontláthatja készítője a
Wizz Air Airbus A321neo repülőgépén.

A Wizz Air fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú eleme a flottájának megújítása. A légitársaság folyamatosan bővíti gépparkját, miközben a régebbi repülőgépeit Airbus A321neo típusra cseréli. Az új Airbus A321neo a légi közlekedés legújabb technológiáit ötvözi, és jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál: a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás 20 százalékkal, a nitrogén-oxid-kibocsátás pedig 50 százalékkal kevesebb az előző típushoz képest.
A flotta megújítása mellett a Wizz Air folyamatosan újabb üzemanyaghatékonysági megoldásokat dolgoz ki, illetve fejleszti az ehhez kapcsolódó analitikai rendszereit. A légitársaság emellett megállapodást írt alá az Airbusszal a hidrogénüzemű repülőgépekben rejlő lehetőségek feltárásáról, valamint az OMV-vel a fenntartható légijármű-üzemanyagok 2023 és 2030 közötti szállításáról. Ezek az együttműködések tovább bizonyítják a Wizz Air elkötelezettségét, hogy az évtized végére csökkentse a szén-dioxid-kibocsátás intenzitását. A Wizz Air fenntarthatósági kezdeményezéseiről további információk a WIZZ Cares weboldalán és a Fly the Greenest oldalon találhatóak.

Ajánlatok