accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Lehet kényelmes és biztonságos a munkavédelmi papucs?

utazomajom /

A megfelelő munkavédelmi cipő kiválasztása nemcsak a munkahelyi biztonságot és egészséget szolgálja, hanem növeli az alkalmazottak kényelmét és produktivitását. A munkavédelmi papucsok elsősorban a kereskedelemben, szépségiparban és egészségügyben dolgozók biztonságos munkavégzésében segítenek.

Mint minden munkavédelmi lábbelinek, a munkavédelmi papucsoknak is – a szabályozásnak való megfelelésen túl – komfortosnak és higiénikusnak kell lennie. A papucsok kiválasztása előtt gondoljuk át a legfontosabb szempontokat!

Munkavédelmi papucsok használata

A Netpolc a munkavédelmi papucsok számtalan változatát kínálja, így fehér vagy fekete színben, nyitott és zárt változatban egyaránt találunk lábbeliket. Kedvelt modellek a védőklumpák, melyek fejrésze erős védelmet jelent a leeső tárgyak ellen.

A munkavédelmi lábbelik fontosak valamennyi munkavállaló számára. A védőcipők használatával megelőzhető a balesetek egy része. A csúszásgátló talp, az átszúrás elleni védelem vagy a víztaszító réteg csak néhány azon tulajdonságok közül, melyek segítik a biztonságos munkavégzést.

Elsődleges szempontok

A munkavédelmi papucs elsődleges célja a láb védelme. Védenie kell viselője lábujjait és bokáját is. Az acél vagy műanyag betétek a súlyos vagy éles tárgyak okozta sérülésektől óvják a papucsot hordó munkatársakat. A védelem másik részét a csúszásgátló talp adja, valamint a vízhatlan felső rész, mely a kiömlő anyagoktól is megóvja lábunkat.

A kényelem szintén elvárható a munkavédelmi papucsoktól, hiszen egy hosszú munkanapon viselt lábbeliben gyorsabban telik az idő. Az ergonomikus kialakítás, a megfelelő talpbetét és párnázott belső rész mind hozzájárul a komfortérzethez. Az energiaelnyelő sarok olyan technológiai fejlesztés, mely kényelmes érzést nyújt hosszabb távú viselet esetén is.

A higiénia minden munkakörnyezetben elengedhetetlen. A munkavédelmi papucsok antibakteriális belső része, jól szellőző orr része is elvárás, nemcsak az egészségügyi vagy szépségipari területen. A higiénikus papucsban egészséges marad a lábunk, nem kell a gombásodástól sem tartanunk.

A szabályozásról röviden

A munkavédelmi cipőknek és papucsoknak meg kell felelniük az európai biztonsági szabványoknak, beleértve az EN ISO 20345 és az EN ISO 20347 szabványt. A különböző biztonsági kategóriákba sorolt lábbelik eltérő kialakításúak. A kéregrészre, a járótalpra, a cipő vagy papucs felső részére vonatkozóan egyaránt kitér a szabályozás. A különböző munkakörökben veszélyességüktől függően, más és más biztonsági fokozatú cipő használata került előírásra.

A munkavédelmi papucs vásárlásakor érdemes figyelembe venni a lábbelihez tartozó megfelelőségi mutatókat, mint például a csúszásgátló talp meglétét. A szakmák szerint eltérő igényekre ügyelve válasszunk átgondoltan! A munkavédelmi papucsokat kevésbé veszélyes munkakörnyezetben, elsősorban beltéri használatra ajánljuk.

Ajánlatok