accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Lezárják a világ egyik legszebb partját, “A Partot” a turisták előtt!

cerkofmajom /

Amióta 2000-ben Leonardo Di Caprióval a főszerepben leforgatták A Part című filmet, a thaiföldi Maya-öböl a világ egyik legnépszerűbb tengerpartja lett és turisták milliói keresik fel évente.

Naponta több mint 5000 ember érkezik hajóval Krabi és Phuket nyüzsgő üdülőhelyeiről és ezzel az embertömeggel már nem tud lépést tartani Koh Phi Phi Leh ökoszisztémája. A sziget koralljai komoly veszélybe kerültek, ezért a helyi hatóságok azonnali intézkedést helyeztek kilátásba: júniustól szeptemberig, vagyis főszezonon kívül lezárják a mesés öblöt, ezzel is segítve a korallok és a tengeri élővilág regenerálódását.

Maya-öböl, Thaiföld

Egyesek ennél is szigorúbb intézkedésekre szólították fel a kormányt, például a látogatók számának napi korlátozását sürgetik. 

“Az ideiglenes zárlatok bizonyos mértékig segíthetnek, de az ideális megoldás az állandó lezárás lenne. Ez viszont nem lehetséges az idegenforgalmi bevételek szükségessége miatt”
– mondta Thon Thamrongnawasawat, a bangkoki Kasetsart Egyetem kutatója.

Becslések szerint a thaiföldi korallzátonyok 72 százaléka már megsemmisült, 30 százaléka mindössze az elmúlt tíz év alatt ment tönkre a tengerparti szállodák és hajók szennyezései, valamint a műanyag-hulladékok miatt. Thaiföld idegenforgalma viszont szárnyal:
a turizmus az ország GDP-jének több mint 20%-át teszi ki. Míg 1998-ban 7,8 millió turista látogatta meg az országot, az elmúlt években ez a szám 35 millióra emelkedett.

Forrás: www.traveller.com.au

Ajánlatok