accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Lezárják a világ egyik legszebb partját, “A Partot” a turisták előtt!

utazomajom /

Amióta 2000-ben Leonardo Di Caprióval a főszerepben leforgatták A Part című filmet, a thaiföldi Maya-öböl a világ egyik legnépszerűbb tengerpartja lett és turisták milliói keresik fel évente.

https://youtu.be/EXpLVlJLHp8

Naponta több mint 5000 ember érkezik hajóval Krabi és Phuket nyüzsgő üdülőhelyeiről és ezzel az embertömeggel már nem tud lépést tartani Koh Phi Phi Leh ökoszisztémája. A sziget koralljai komoly veszélybe kerültek, ezért a helyi hatóságok azonnali intézkedést helyeztek kilátásba: júniustól szeptemberig, vagyis főszezonon kívül lezárják a mesés öblöt, ezzel is segítve a korallok és a tengeri élővilág regenerálódását.

Maya-öböl, Thaiföld

Egyesek ennél is szigorúbb intézkedésekre szólították fel a kormányt, például a látogatók számának napi korlátozását sürgetik. 

“Az ideiglenes zárlatok bizonyos mértékig segíthetnek, de az ideális megoldás az állandó lezárás lenne. Ez viszont nem lehetséges az idegenforgalmi bevételek szükségessége miatt”
– mondta Thon Thamrongnawasawat, a bangkoki Kasetsart Egyetem kutatója.

Becslések szerint a thaiföldi korallzátonyok 72 százaléka már megsemmisült, 30 százaléka mindössze az elmúlt tíz év alatt ment tönkre a tengerparti szállodák és hajók szennyezései, valamint a műanyag-hulladékok miatt. Thaiföld idegenforgalma viszont szárnyal:
a turizmus az ország GDP-jének több mint 20%-át teszi ki. Míg 1998-ban 7,8 millió turista látogatta meg az országot, az elmúlt években ez a szám 35 millióra emelkedett.

Forrás: www.traveller.com.au

Ajánlatok