accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Lufthansa 34 000 járat törlését tervezi a nyári menetrendből

utazomajom /

A német légitársaság, a Lufthansa az idei nyári szezonra tervezett, mintegy 34 000 járat törlését tervezi, mivel akkora munkaerőhiánnyal küzd.

Szóvivőjük elmondta, hogy a társaság már kiadta a 2023-as nyári menetrendjüket, de most mégis annak változtatására kényszerülnek és több járatot törölni fognak.

Annak ellenére, hogy a Lufthansa több, mint 30 000 járat leépítését tervezi nyári menetrendjéből, a légitársaság azt közölte, hogy minden érintettet előzetesen értesítenek, hogy ne okozzanak kellemetlenségeket az utolsó másodpercben történt lemondások. Ezzel azt sugallják, hogy az utasok lehető legkorábbi tájékoztatásával biztosítani akarják, hogy mindenki más megoldást tudjon keresni, valamint módosítani tudja utazási terveit.

A Lufthansát a létszámhiány kezelésén túl a pénteki sztrájk is rosszul érintette, hiszen több, mint 1300 járatát volt kénytelen törölni.

A sztrájk által érintett utasokat a légitársaság tájékoztatta a járattörlésről, és a helyzet megkönnyítése érdekében a Lufthansa közölte, hogy alternatív megoldásokat kínál, például vonatjegyet, étkezési utalványt és éjszakai szállást az érintett utasok számára.

Forrás: schengenvisainfo.com

Ajánlatok