accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Igen, jól látod: épül az első magyar szálloda az Egyesült Arab Emírségekben!

utazomajom /

Ras al Khaimah az egyik legkisebb, de dinamikusan fejlődő emirátus. Most először volt lehetősége a PRESTON, cseh-magyar tulajdonú cégnek – melyet a cseh üzletember, Filip Navrátil és magyar társa, Hegyvári Bálint hozott létre- a területen telket vásárolni, így itt építik az Egyesült Arab Emírségek első magyar szállodáját – számolt be a Turizmus.com.

al marjan
Al-Mardzsan-szigete
Fotó: www.sun-beach-resort.com

A PRESTON körülbelül 8,5 millió dollárért vásárolta meg a mintegy tízezer négyzetméternyi területet a mesterséges szigeten, a projekt teljes költsége pedig eléri majd az ötvenmillió dollárt, hiszen kb. 20 milliárd forintos beruházással építik meg a 255 szobás szállodakomplexumot.

Az emírségek egyik legjobban fejlődő turisztikai célpontjában egyébként sorra nyitják hoteleiket a világ vezető szállodaláncai, de bejelentették az Egyesült Arab Emírségek első kaszinójának nyitását is már.

Érdekel az év nyereményjátéka az Utazómajom szervezésében? Kattints ide!

A PRESTON a Sun Beach Resort névre keresztelt beruházást a jövő év elején kezdi és egy év múlva már szeretnék megnyitni a szállodát. Ez a gyorsaság elsősorban a moduláris építészeti megoldásnak köszönhető, mivel az épület elemeit előre legyártják, így a helyszínen már csak az elemek egymásra építése történik. Ennek a költséghatékony megoldásnak köszönhetően jelentős mélyépítészeti munkákra sem lesz szükség. A Sun Beach Resort üzemeltetését az Earth Hotels látja majd el.

A szállodában nagy hangsúlyt fektetnek majd a digitalizációra, hiszen célközönségük a fiatal utazók, és a digitális nomád életmódot folytatók. Nagy hangsúlyt kap az ökotudatosság is. Ennek jegyében arra is figyelnek, hogy az étterem számára elsősorban helyi termelőktől vásárolnak. Ezt könnyen el is érik, hiszen az Emírségek mezőgazdaságának legfontosabb szereplője Ras Al Khaimah, ahol az ország legtöbb zöldségét termelik, valamint évszaktól függően gazdag a citrus- és mangótermés is.

 

Ajánlatok