accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Málta ősszel is tartogat meglepetéseket

selyemmajom /

Ősszel Máltára utazni rengeteg olcsó lehetőség van, viszont sokakat visszatart az időjárástól való félelem. A hazai időjárást nem szabad kiindulási alapnak venni. Ősszel nagyon kellemes és fürdésre is alkalmas az idő, valamint nem kell számítani elviselhetetlen nyári hőségre. Továbbá a turisták száma is valamivel kevesebb, tehát elkerülhetjük a nyári turistaáradatot a látnivalóknál. A múzeumok viszonylag korán, délután ötkor zárnak, így érdemes őket kora reggelre időzíteni és utána a fürdőzést. A sziget nem túl nagy, viszont a forgalom gyakran erős, a rövid távokat is viszonylag hosszú idő alatt lehet megtenni, ezt érdemes figyelembe venni a napi útvonalterv tervezésekor.

Természet csodái, fürdőzési lehetőségek, aktív kikapcsolódás

Blue Grotto

málta blue grotto

A kék barlang Málta egyik legnépszerűbb természeti képződménye. A sziget déli részén fekszik, kissé távol esik a sziget mozgalmas oldalától, viszont kihagyhatatlan. Érdemes délelőtti órákban idelátogatni, a tenger ekkor tündököl a kék legszebb színeiben. A barlanggal szemben, kiépített kilátóról csodálható meg. Azt fontos megjegyezni, hogy itt nem csak egy sziklabarlang van, hanem több is, melyet csónakos túra keretén belül lehet megcsodálni. A barlang melletti szűk öbölből indulnak a túrák 8 €-ért, nagyjából 20 perces út és azonnal indul, amint összegyűlik 6-8 ember.

Azúr ablak – hűlt helye

málta azur ablak

Málta ikonikus látványossága Gozo szigetén található, azonban már sajnos csak a hűlt helye csodálható meg. A környék továbbra is lenyűgöző, több látnivaló is található itt, ami miatt érdemes idelátogatni. Az egyik a Blue Hole, mely a legkedveltebb búvár célpont Máltán közvetlenül az Azúr ablak előtt található. A másik egy sziklafallal körülhatárolt belső tenger, mely egy természetes alagúttal van kapcsolatban a nyílt tengerrel. Védett öböl, így a hullámok sem zavarják a fürdőzőket, a halászok kedvelt kikötő helye és a búvárok kedvelt induló helye.

Blue lagoon és Sea caves

málta comino beach

Málta legnépszerűbb fürdőzőhelye a Blue lagoon, Comino szigetén található. Érdemes délelőtti órákban érkezni, ekkor a legszebb a tenger színe. Alapvetően sziklás, viszonylag kiépített partszakasz, viszont van homokos része is, így mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző partot. Kisebb büfék és napernyőbérlési lehetőség is található itt. Hajós kirándulás keretében a környező sziklafalakat és barlangokat is meg szokták mutatni, mely szintén páratlan látványt nyújt.

Ajánlatok