accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Megújult látnivalókkal, új kalandokkal várja felfedezőit a Fertő-táj

utazomajom /

„A Fertő-tó, a környező táj és települések nem csak hihetetlen természeti értékeikkel, de gazdag kulturális kincseikkel és épített örökségükkel is páratlan utazási élményeket nyújtanak az ide látogatóknak. A környék látnivalóinak felfedezéséhez a Fertő-táj ékkövei projekt jóvoltából most számtalan segítséget kaphatnak az utazók. Legyen szó kicsikről, nagyokról, természetkedvelőkről vagy a hagyományok nyomában járó utazókról, a Fertő-táj mindenki számára tartogat meglepetéseket, mindenkit szeretettel várunk.” – kezdte az ismertetést Ivanics Ferenc, a Világörökség Egyesület elnöke.

A hat ékkő felfedezésében nyújt segítséget többek között a legkisebbeknek készült „Színezd ki a Fertő-tájat” kifestőkönyv, a pedagógusoknak és a szervezett kirándulások kedvelőinek készült „Fertő-táj útikalauz”, egy könnyedén zsebre tehető leporelló a legfontosabb érdekességekkel, emellett minden utazó számára elérhető az összesen tízezer példányban elkészült „Világörökség útlevél” is, amely hatnyelvű idegenvezető alkalmazással kiegészülve kalauzolja végig az utazókat a környéken.

Világörökség útlevél – zsebünkben a Fertő-táj

Két nyelvi verzióban, magyar-német, és angol-román-olasz-szlovák nyelven készült el a „Világörökség útlevél”, amely több szempontból is hasznos kiegészítője a Fertő-táji barangolásoknak. Az útlevél végigkalauzolja az utazókat a környék látnivalóin, köztük az együttműködésben résztvevő és projekt keretében megálmodott vagy felújított világörökségi helyszíneken. Az egyes megállóknál pecséteket gyűjthetnek útlevelükbe a túrázók. Bár az élmények önmagukban is garantálják a tartalmas kikapcsolódást, az összegyűjtött pecsétekért cserbe ajándékkal gazdagodhatnak mindazok, akik az útlevélben szereplő tíz látnivalóból legalább hatot felkerestek. Az útlevéllel a benne szereplő turisztikai látnivalók kedvezménnyel látogathatóak.
Megszerzéséhez nem kell mást tenni, mint meglátogatni az egyik nevezetességet, és átvenni egyet az összesen tízezer példányban készült útlevélből. A vendégek a különböző helyszínek felkeresésekor az ott dolgozó munkatáraktól kapják meg a pecsétet, a hidegségi Papkertben és a fertőbozi Gloriette-kilátónál viszont az útlevéltulajdonosok saját maguk pecsételhetnek útlevelükbe az ott elhelyezett kültéri pecsétpontokon.

Hol lehet hozzájutni az  útlevélhez?

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház | Mithras-Szentély – Fertőrákos| Gloriette-kilátó – Fertőboz| Papkert – Hidegség | Fertőhomoki Tájház | Mariska Néni Háza – Turisztikai Információs Pont – Hegykő| Peisonia Látogatóközpont – Fertőszéplak| Tájház – Fertőszéplak | Sarródi Tájház | Lászlómajor Bemutatómajorság és Látogatóközpont – Sarród

A Fertő-táj ékkövei

„Évente mintegy százezer látogató érkezik térségünkbe, de szeretnénk, ha még többen ismernék meg a vidék rejtett szépségeit is. Minden településen, minden dűlőn találunk kiemelkedő kulturális vagy természeti értéket, de a Fertő-táj igazi különlegessége ezek összességében, a sokszínűségben rejlik.”– mondta Taschner Tamás, a konzorciumvezető Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsának ügyvezetője, aki hozzátette: „Nem véletlenül kapta projektünk a Fertő-táj ékkövei nevet. A vidék annak mutatja meg magát teljes egészében, aki rászánja idejét a legendák megismerésére, a kastélyok, falusi kistemplomok, főúri családok és paraszti hajlékok történeteinek meghallgatására, a parkok, a tó környékének bejárására, a védett növény- és állatvilág felfedezésére. Érdemes a látnivalókat sorra venni, és mint az ékköveket a nyakláncra, úgy felfűzni az élményeket a túrák során. Mindegy, hogy valaki az aktív kikapcsolódást vagy éppen a spirituális elmélyülést kedveli, a Fertő-táj felejthetetlen emlékeket kínál az ide látogatóknak.”

Ajánlatok