accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Michelin-csillagos éttermek Európa-szerte 30 euró alatt – kettő Budapesten található!

Katya /

Sokak kívánságlistáján szerepel, hogy egyszer egy Michelin-csillagos étteremben egyenek, hiszen ezek az éttermek kiváló fogásaikról és az elegáns tálalásról híresek. Meg persze a borsos áraikról. Most azonban a Chef’s Pencil magazin közreadott egy gyűjtést, 25 európai Michelin-csillagos étteremmel, ahol 30 euróért vagy az alatt fogyaszthatunk mesés ételeket. Ezekből kettő Budapesten található! 

A magazin a listázás során azokat az éttermeket választotta ki, amelyek a legolcsóbb háromfogásos menükkel rendelkeztek. A titok nyitja a legtöbb helyen abban rejlik, hogy vacsora helyett ebédidőben érdemes érkezni és a napi menüből válogatni. A legolcsóbb Michelin-csillagos éttermek 25-ös listáján 7 darab található a fine diningról híres Franciaországban, a Montaigu-i La Robe-ban például már 24 euróért jól lakhatunk. A kontinens legolcsóbb Michelin-csillagos étterméért Spanyolországig kell utazni: a tarragónai Ulldeconában a L’Antic Molí 20 eurós menüket is kínál.

Szerencsére azonban még repjegy sem kell a Michelin-csillagos élményekért: Budapesten a portugál-magyar kettős által vezetett Essência 25 euróért kínál három fogásos ebédmenüt, portugál és magyar borokkal. Szintén budapesti a Borkonyha, ahol 28 euróért ehetünk.

Ha inkább a legdrágább csillagos élményt keresed, azért Ibizáig kell utazni. A Sublimotion Európa legdrágább étterme, ahol egy átlagos kóstoló menü 1500 euróba kerül fejenként. A második legdrágább a listán majdnem harmad ennyit, 595 eurót kér el ugyanezért a menüért, ez az amszterdami Cieul Bleu.

Forrás: Chef’s Pencil

 

Ajánlatok