accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Így tud az irodai környezet pozitívan hatni a munkavégzésre

utazomajom /

Mi minden lehet a kulcsa annak, hogy az irodai környezet pozitív hatást gyakoroljon a munkavégzés minőségére? Milyen tényezőkre célszerű tudatosan figyelni, amikor az irodatér kialakítása a feladat?

Ehhez a kérdéskörhöz adunk néhány kézzelfogható tanácsot és fillérekből megvalósítható tippeket. Merthogy a produktivitás sokszor alig észrevehető dolgokon múlik. De ha minden tőlünk telhetőt megteszünk, akkor a munkavégzés szinteket léphet előre.

Irodai környezetben is rend a lelke mindennek?

Legjobb talán, ha ezt mindenki saját maga tapasztalja meg. Kétségtelen, hogy a legtöbben úgy tudnak hatékonyan dolgozni, ha rend uralkodik. Csak egy viszonylag ritkának számító réteg képes a káoszban is hatékony maradni.

Ahogy tehát szoftveresen a CRM jelentése egyfajta szinonímája a hatékonyságnak, úgy egyéni preferenciák szerint akár az irodai tér rendezettségére is megéri odafigyelni.

Beleértve a dolgozó asztalon lévő tárgyak helyzetét és számszerűségét, magát a miliőt. Ha egy mód van rá, általában jobb kerülni a zsúfoltságot és helyette inkább szellős tereket hagyni. Olyan közeget, amiben szárnyalhat a produktivitás.

Az iroda színei és berendezései is kihatnak a munkavégzésre

Érdekesség, hogy a falakon a pasztell színek a legmegfelelőbbek irodai környezetbe. Kutatások szerint ezek az árnyalatok ugyanis nyugalmat árasztanak, egyúttal nagymértékben segítik a kreativitást.

Ami a berendezést illeti, a szögletes változatok helyett célszerű lekerekített szélű bútorokat használni. Sok kísérlet tanulsága alapján az emberek pozitív üzenetet társítanak ezekhez a bútorokhoz, ránézésre egyszerűen jobb kényelemérzetet társítanak hozzájuk.

Ha pedig az irodában az együttműködés, a kreativitás serkentése a cél, akkor a kollégákat inkább körben érdemes leültetni. Sok kísérletben az egymás mellett és mögött ülő munkatársak kevésbé tudtak hatékonyan együtt dolgozni.

A fények és a hőmérséklet szerepe az irodai produktivitást tekintve

Minél több természetes fény áll rendelkezésre, az annál kedvezőbb hatással lehet a munkavégzés minőségére. Ellenben a mesterséges fények hatására az embernek hamar megfájdul a feje és a szeme, egyúttal a koncentráció is jóval hamarabb visszaesik.

Így a megfelelő pozícióban elhelyezett ablakok jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Sőt, néhány optimális módon elhelyezett tükörrel akár extrán is meg lehet dobni a természetes fény rendelkezésre állásának mennyiségét.

Hasonlóképp nem elhanyagolható faktor a hőmérséklet sem. Ezen a téren a számok nem hazudnak, lehetőség szerint 22-25°C között tanácsos tartani a hőfokot. Így nem lesz túl meleg, de fázni sem fognak a kollégák, vagyis mindenki a lehető legjobban tud a feladatra összpontosítani.

Ajánlatok